Anayasa Mahkemesi Üyesi Akıncı: Bu göreve layık olmanın çabası içerisinde olacağım

Anayasa Mahkemesi Üyesi Celal Mümtaz Akıncı, bu göreve en iyi şekilde layık olmanın çabası içerisinde olacağını bildirdi.

Afyonkarahisar Baro

Anayasa Mahkemesi Üyesi Celal Mümtaz Akıncı, bu göreve en iyi şekilde layık olmanın çabası içerisinde olacağını bildirdi.

Afyonkarahisar Barosu Olağan Genel Kurulu, Oruçoğlu Termal Otel'de başladı. Divan Başkanlığını Veli Arabaca'nın yaptığı genel kurulda, Turgay Şahin ve Yalçın Düzağaç'ın listesi yarışacak.

Genel kurula Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen eski Afyonkarahisar Baro Başkanı Celal Mümtaz Akıncı, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol, AK Parti Milletvekili Zekeriya Aslan, CHP Milletvekili Halil Ünlütepe ve avukatlar katıldı.

Genel kurulun açılışında konuşan Anayasa Mahkemesi Üyesi Celal Mümtaz Akıncı, hiç hesapta yokken aniden meslektaşlarına veda etmek zorunda kaldığını söyledi. Bunun bir veda konuşması olduğunu, ancak Afyonkarahisar'dan ve meslektaşlarından tamamen kopmak için bir veda konuşması olmadığını ifade eden Akıncı, "Sizler bütün değerli meslektaşlarım Celal Mümtaz Akıncı'ya güvendiniz ve 9 yıl Afyonkarahisar Baro Başkanlığı görevini verdiniz. Bu 9 yılın sonunda baro başkanları meslektaşlarımız da bildiğiniz gibi bizi 3 aday arasına yerleştirdiler. TBMM'nin idaresiyle de Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmiş olduk. Sizler bu göreve bizi layık görmeseydiniz herhalde oraya gitmemiz mümkün olmazdı. Dolayısıyla ben bütün meslektaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bu göreve en iyi şekilde layık olmanın çabası içerisinde olacağım." dedi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçimin sonucu saat 17.00'de sandık açılıp sayımın yapılmasından sonra açıklanacak.