1. Karadeniz Endokrinoloji Günleri Sempozyumu başladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bilim Dalı tarafından düzenlenen 1. Karadeniz Endokrinoloji Günleri Sempozyumu başladı. B

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bilim Dalı tarafından düzenlenen 1. Karadeniz Endokrinoloji Günleri Sempozyumu başladı. Büyük Samsun Oteli'nde gerçekleşen ve iki gün sürecek olan sempozyuma Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Sinop, Erzurum, Sivas, Tokat, Amasya, Samsun, Çorum ve Kastamonu'dan çok sayıda bilim adamı katılıyor.

1. Karadeniz Endokrinoloji Günleri sempozyumunun açılış konuşmasını yapan OMÜ Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramis Çolak, son yıllarda Türkiye'de bilim ve teknoloji alanında baş döndürücü ilerlemeler yaşandığını söyledi. Bu gelişme ve ilerlemenin en çok tıp alanında yaşandığına dikkat çeken Prof. Dr. Çolak, ''Hiç kuşkusuzki dinamik bir yapıya sahip olan Endokrinoloji bilim ve teknolojideki değişimlerden en fazla etkilenen bilim dallarından birisidir. Bilim ve teknolojideki baş döndürücü ilerlemelerle her gün yeni bir hormon keşfedilmekte, mevcut hormonların yeni bir etkisi bulunmakta, yeni tetik ve görüntüle yöntemleri uygulamaya girmektedir. Bunlarda tanı ve tedavi algoritmlerinde hızlı değişikliklere yol açmaktadır.'' ifadelerini kullandı.