'Türkiye Krizi İyi Yönetti'

Verimliliği Arttırma Projesi kapsamında "Mermer ve Doğaltaş Sektöründe Çevresel Sorunlara Çözüm Yaklaşımları" paneli Valilik Özer Türk Salonunda gerçekleştirildi

'Türkiye Krizi İyi Yönetti'
Verimliliği Arttırma Projesi kapsamında "Mermer ve Doğaltaş Sektöründe Çevresel Sorunlara Çözüm Yaklaşımları" paneli Valilik Özer Türk Salonunda gerçekleştirildi. Muğla Valiliği, Milli Prodüktivite Merkezi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nın işbirliğinde düzenlenen panelin başkanlığını Sanayi ve Ticaret Müsteşarı Ali Boğa yaptı. Panelde, Mermer ve Doğaltaş sanayinin yoğun olarak bulunduğu Muğla ve çevresindeki işletme ve ocakların görüntü kirliliği, çevre sağlığı açısından çevreye etkilerinin değerlendirilmesi ve alternatif çözüm seçenekleri tartışıldı.
"60 ÜLKEYE VİZESİZ GİDİLİYOR"
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa, Bakanlığın ülke genelindeki 73 milyon vatandaşı direk ilgilendiren bir bakanlık olduğunu belirterek, "Geçtiğimiz yıllarda ülkeler arası vizesiz geçişler mümkün değildi. Ancak son dönemde yapılan çalışmalar sonrasında şu anda işadamlarımız 60 ülkeye vizesiz gidip geliyor. Ticaret ülke içinde yeterli değildir. Milli Prodüktivite Merkezinde projelerden yararlanmak isteyen ve sırada bekleyen iller var. Biz bu projeyi gerçekleştirirken kamunun yanında özel sektörden de talebin fazla olmasını isterdik. Az zamanda daha kaliteli daha ucuz işler yapmalıyız. Ekonomik rakamlar kriz öncesine dönmeye başladı. Türkiye bu krizi iyi yöneterek, çok az hasarla çıkmasını bildi. Sayın Bakanımız Ali Babacan 'Türkiye Çölün Ortasında Bir Vaha Gibi' der. Biz her zaman bardağın dolu tarafı ile iş yaparsak başarılı oluruz" diye konuştu.
İÇ VE DIŞ BORÇ 400 MİLYAR DOLAR
Milli Prodüktivite Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Deryal, Verimliliği Arttırma Projesinin yol gösterici bir proje olduğunu belirterek, "Önemli olan bundan sonraki süreçte bu projeden elde edilen bilgilerin yaygınlaştırılması ve hayata geçirilmesi. Ülkemizin 400 milyar dolar iç ve dış borcu var. Bizler bu borcu çok daha fazla çalışarak ödeyeceğiz. Çalışanlarımızın daha verimli hale gelmesi için bizler eğitim ve danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar bundan sonraki çalışmalarımıza ışık olacak" diye konuştu.
Başkanlığını Sanayi Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa'nın yaptığı panelde MTA Genel Müdür Yardımcısı Dr Abdülkerim Yörükoğlu, "Terkedilmiş Maden Sahalarının Doğaya Yeniden Kazandırılması ve MTA'da Yürütülen Faaliyetler", TÜMMER Başkanı Selahattin Onur "Dünyanın Hiçbir Yerinde Maden Doğayı Bozmadan Çıkarılamaz", Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Turgay Onargan "Mermer Madenciliğinde Çevre Yönetimi", Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Mustafa Ercan "Muğla'da Mermercilik Sektörünün Dünü Bugünü" MPM Teknik Müşaviri Dr Mustafa Kemal Akgül "Doğaltaş Üretiminde Öncelikli Verimlilik Sorunları ve Çözüm Önerileri" konularında birer sunum yaptılar.