Hagi'nin eski yardımcısı Metin Yıldız: Hagi bize hep şüpheci baktı

Gheorghe Hagi'nin Galatasaray'daki ilk teknik direktörlük döneminde, Rumen çalıştırıcının yardımcı antrenörlüğünü yapan teknik direktör Metin Yıldız,

Gheorghe Hagi'nin Galatasaray'daki ilk teknik direktörlük döneminde, Rumen çalıştırıcının yardımcı antrenörlüğünü yapan teknik direktör Metin Yıldız, Hagi ve Galatasaray'ın içerisinde bulunduğu durumla ilgili olarak çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Hagi'nin ilk göreve geldiğinde yardımcılığını yapan Yıldız, Radyospor'da Özgür Sancar'la Heber Özel Programı'nda yaptığı açıklamada, Hagi'nin kendisine saygı duymadığını ve sürekli olarak sabote edileceğini düşündüğünü ifade ederek, şunları söyledi;

"Ben, bu camiada altyapıdan gelip A Takım'da oynamış, önemli başarılara imza atmış bir futbol adamıyım. Hagi'nin birinci dörneminde ben de teknik heyet içerisindeydim. Hagi beni istemedi: Yönetim bana bu görevi vermişti. Hagi'nin futbolculuğuna, kariyerine büyük saygım var. Hagi'nin de bana saygı duymasını beklerdim. Zamanında ben de bu ülkenin iyi oyuncularındandım. Bunu gözeterek bana saygı duymasını beklerdim. Fakat, Hagi bize hep şüpheci baktı, bizi dışladı ve söylediğimiz her şeyi onu sabote etmek istiyormuşuz gibi algıladı. Ama sonunda ne oldu; bir takım olaylarla karşılaştı ve gördük ki Metin Yıldız onu satmadı."

HAGI'NİN ALTYAPIYA YÖNELİK ÇALIŞMA YAPMASI GEREKİR

Hagi'nin başarılı olup olamayacağı konusunda fikir yürütemeyeceğini belirten Yıldız, "Bu sezon şampiyon olacağız söylemlerinden çok iyi bir jenerasyon nasıl oluşturulur, altşapıdan kaç tane futbolcu, A Takım'a kazandırılabilir bunun planlaması yapılmalı. Hagi, bu ortamı sağlayabilirse, başarılı olabilir. Tugay Kerimoğl ile iyi anlaşabilirler mi bilmiyorum? Ama amaç günü kurtarmak değil, zun vadeli işler yapmaksa iyi anlaşmaları gerekiyor." diye konuştu.

Rijkaard'la futbolcular arasında çok büyük sorunlar olduğuna inandığını belirten Metin Yıldız "Rijkaard, tartışmasız bir futbol adamı. Böylesine bir kariyere sahip bir teknik direktörün yalan söylemesi mümkün değil. Futbolcuların, Ankaragücü maçında kendisini sabote ettiğini söylüyor. Yalan söylediğini düşünmüyorum. Bunun üzerinde durulması gerekir. Başarı da başarısızlık da buradan kaynaklanıyor. Futbolcu görevini layıkıyla yapmalıdır. Rijkaard gibi bir teknik adam oyncya dayalı bir sistemden yakınıyorsa ortada çok vahim bir durum var demektir. Eğer Rijkaard, bu konda doğru konuşmuyorsa, o zaman neden bu kadar zaman yönetim Rijkaard'ı takımın başında tuttu." şeklinde konuştu.

GALATASARAY, FENERBAHÇE'Yİ YENEBİLİR

Galatasaray'ın derbide kazanabileceğini belirten Yıldız, "Galatasaray, derbide Fenerbahçe'yi yenebilir. Fenerbahçe üst düzey futbol mu oynuyordu favori gösteriliyor? Bana göre Fenerbahçe yeterince iyi oynamıyor. Ama Galatasaray'ın içerisinde bulunduğu durumdan dolayı favori Fenerbahçe ilan ediliyor. Favori gösterilen takımın futbol adına artılarının anlatılması gerekir. Ortada böylebir değerlendirme yok. Derbiye böyle bakmak doğru değil. Galatasaray Takımı, bu şartlarda Fenerbahçe'yi yenebilir; terside olabilir. Bu derbinin favorisi yok." diye konuştu.