Ilgaz Dağı Yıldıztepe Kayak Merkezi'ne Telesiyej

Çankırı Ilgaz Dağı Yıldıztepe Kayak Merkezi'ne yapılacak telesiyejin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Törende bir konuşma yapan Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Yıldıztepe'nin önemli bir turizm merkezi haline geleceğini söyledi. Bin 580 metre uzunluğundaki telesiyej için 13 direk dikileceğini ifade eden Uzun, çalışmayı sezona yetiştirmeyi planladıklarını dile getirdi. Vali Uzun, "Eksikliğini hissettiğimiz güzel bir projeyi hayata geçireceğiz. Kanalizasyon ve su sorununu hallettikten sonra burası Türkiye'nin gözde kayak merkezlerinden biri olacak. Tamamlandıktan sonra her gün burada 30'a yakın çocuğumuza
kayak eğitimi de vereceğiz. Bin çocuğumuza bu eğitimi vermeyi planlıyoruz. Ayrıca futbol ve basketbol gibi diğer spor aktivitelerinin yapılacağı alanları da oluşturacağız. Yıldıztepe Kayak Merkezi spora 12 ay hizmet verecek'' dedi.
Uzun, bölgenin sadece kayak yapılan bir yer olmayacağına dikkat çekerek, yapılacak diğer tesislerle birlikte Yıldıztepe'nin spor kompleksine dönüşeceğini kaydetti.
Konuşmaların ardından Vali Uzun, Ilgaz Kaymakamı Cahit Çelik ve Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Yıldız telesiyejin temelini attı.