Terörist cenazesini bahane ederek ortalığı savaş alanına çevirdiler

Mersin'de, çatışmada öldürülen teröristin cenazesini bahane eden terör örgütü yandaşları ortalığı savaş alanına çevirdi. Terörist cenazesi nedeniyle Ş

Mersin'de, çatışmada öldürülen teröristin cenazesini bahane eden terör örgütü yandaşları ortalığı savaş alanına çevirdi. Terörist cenazesi nedeniyle Şevket Sümer Mahallesi'ndeki iş yerleri açılmazken örgüt yandaşları polislere saldırdı.

Tunceli'nin Ovacık ilçesi kırsalında çıkan çatışmada ölü ele geçirilen terörist Cemil Nayman'ın Güneykent Mahallesi'nde toprağa verilmesinin ardından dağılan gruplardan bazıları Şevket Sümer ve Güneş mahallelerinin ara sokaklarında toplandı.

Terörist cenazesi nedeniyle esnafların kepenk açmadığı Siteler Polis Merkezi'nin bulunduğu sokak üzerinde toplanan kalabalık örgüt lehine sloganlar atarak önlem alan polislere saldırdı. Bunun üzerine polis kalabalığa gaz bombası atarak dağıtmaya çalıştı. Çevik Kuvvet polisleri ile örgüt yandaşları arasında ara sokaklarda kovalamaca yaşandı. Olaylar sırasında taş isabet eden iki Çevik Kuvvet Polisi yaralandı. Örgüt yandaşları ara sokaklara kaçarak izini kaybettirdi.

Emniyet Müdürü Hikmek Bulak'ın yaralanmasına neden olan bıçak ise Kurdali Mahallesi'ndeki boş bir arazide bulundu. Mobese kameralarından eşgali belirlenen zanlının yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

VALİLİKTEN YAZILI AÇIKLAMA-

Mersin Valiliği'nden ise 3 güvenlik görevlisin yaralandığı olayla ilgili yazılı açıklama geldi.

Açıklamada 13 Ekim Çarşamba günü Tunceli'nin Ovacık ilçesi kırsalında güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilen Cemil Nayman'ın (26) karayolu ile getirilerek, bugün Akdeniz ilçesi Güneş Mahallesi'nde oturan ailesine teslim edildiği belirtildi.

Terörist cenazesini sahiplenmek isteyen yaklaşık 1500-2000 kişilik grubun cenaze ile Güneykent Mezarlığı'na doğru yürüyüşe geçtiği ifade edilen açıklamaya şöyle devam edildi: "Grup içerisinde bulunan bazı şahıslar tarafından Selen Kavşağı üzerinde güvenlik güçlerine yönelik taşlı ve bıçaklı saldırı gerçekleştirilmiştir. Saldırı neticesinde ikisi emniyet müdür yardımcısı ve biri polis memuru olmak üzere 3 güvenlik görevlisi yaralanmıştır. İki güvenlik görevlisi tedavilerinin ardından taburcu edilmiştir. Bir güvenlik görevlimizin ise tedavisine halen devam edilmektedir.''