Halıcılıkta Sihirli Eller Projesi

Gaziantep'te 40 işsiz kadını istihdama kazandırarak, kentin sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmaya yönelik "Halıcılıkta Sihirli Eller Projesi" start aldı.

Projenin GTO'da düzenlenen tanıtım toplantısına Vali Yardımcısı Mehmet Okur, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Şehitkamil Belediyesi Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan, Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer, Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Civan ve proje iştirakçileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan GTO Başkanı Mehmet Aslan, projenin GTO, Halıcılar Odası, Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi tarafından ortaklaşa yürütüleceğini belirtti. Aslan, şunları kaydetti:
"Gaziantep'teki firmalarımızın dünyayla rekabet etmeleri için çok çeşitli yeni yeni alanlara giriyoruz. Halıcılarımız da bu yıl bir milyar dolarlık ihracat gerçekleştiriyor. Halıcılarımız dünyada Belçikayı'da sollayarak liderliği aldı. Halı sektörüne yönelik fuarlar, eğitim seminerleri, kalifiye eleman yetiştirme projeleri gerçekleştiriyoruz. Bu proje de 12 aylık bir dönemi kapsıyor ve 40 işsiz kadınımıza dış ticaret ve desinatörlük gibi halıcılık eğitimleri verilecek. Proje sonunda 40 kadınımız da firmalarda istihdam edilecek."
2010-2011 yılları içerisinde oda olarak çok projeye imza atacaklarını ifade eden Aslan, "Daha önce de özellikle kayıt dışı istihdamı önlemeye yönelik ve inşatta kalifiye eleman yetiştirme gibi konularda projeler yaptık. Biz GTO olarak, Gaziantep Üniversitesi ve KOSGEB ile önümüzdeki günlerde Sürekli Eğitim Merkezi'ni hayata geçireceğiz. Bu merkezle bundan sonra bu tip eğitimler sürekli ve daha sağlıklı olacak" diye konuştu.
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da, Türkiye'de en önemli konuların başında istihdamın geldiğini, istihdamda ise nitelikli insan gücü sıkıntısı yaşandığına dikkat çekti. Fadıloğlu, "Çok genç bir nüfusa sahibiz. Gaziantep çok yoğun göç alan şehirlerin başında geliyor. Halıcılık sektörünün de geldiği bu noktadan sonra katma değeri yüksek ürünlere yönelmesi gerekiyor. Bu projeyle tasarım ve dış ticaretle ilgili iki kademeli eğitim verilecek. Bayanlara yönelik olarak düzenlenen bu çalışmayı biz çok önemsiyoruz" şeklinde konuştu.
Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Civan da, projeyle 40 işsiz kadının istihdama katılımının sağlanacağını dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.