Tarihi Kentler Birliği'nden Nilüfer Belediyesi'ne 'en iyi uygulama ödülü'

Bursa'nın Nilifer Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği'nin 'Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme 2009 Yarışması'nda Özlüce Kilisesi'

Bursa'nın Nilifer Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği'nin 'Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme 2009 Yarışması'nda Özlüce Kilisesi'nde yaptırdığı restorasyon çalışma nedeniyle 'En İyi Uygulama Ödülü'ne layık görüldü.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mehmet Özhaseki'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa Tarihi Kentler Birliği üyesi belediye başkanlarının yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katıldı.

Ödül töreninde konuşan Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mehmet Özhaseki, Tarihi Kentler Birliği'nin 50 kurucu üye ile Osmanlı'nın başkenti Bursa'dan yola çıktığını belirterek, "Bugün Türkiye'nin en katılımcı ve atılımcı misyonunu üstlenen Tarihi Kentler Birliği'nin 10. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. 10 yılda çok güzellikler yaşadık. Biz istedik ki, çalışma yönetimimizle üretim anlayışımızla iş tutuşumuzla Türkiye'ye bir şeyler anlatalım. Biz tarihten ders alalım çıkmazların önünü keselim. Bir yönetim modeli kuralım. Bu kurum her kesime bir şeyler söylesin. Farklılığın nasıl zenginlik olarak gösterilebileceğini gösterelim istedik." dedi.

Konuşmaların ardından Tarihi Kentler Birliği'nin kuruluşunun 10. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen 'Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme 2009' yarışması kapsamında dereceye giren Belediyelere ödülleri verildi. 31 belediyeden 49 proje değerlendirildiği yarışma kapsamında Nilüfer Belediyesi 'Özlüce Kilisesi Restorasyon Uygulamaları' projesiyle 'En İyi Uygulama Ödülü' aldı.

Ödülü Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mehmet Özhaseki'nin elinden alan Başkan Mustafa Bozbey, "Bugün bir yerel yönetici olarak yaşadığım mutluluğu ve gururu kelimelerle anlatamam. Bu ödül Nilüfer'in tarihine ışık tutacak. Restorasyon çalışmalarında emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Ayrıca restorasyonu tamamlanmak üzere olan Gölyazı Kilisesi'ni de en kısa sürede hizmete açacağız." dedi.

Konuşmaların ardından 'Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme 2009 Yarışması' kapsamında dereceye giren belediye başkanları toplu halde hatıra fotoğraf çektirdi. Coşku dolu görüntülerin yaşandığı ödül töreninin finalinde ise Antakya Medeniyetler Korosu sahne aldı. Şef Yılmaz Özfırat'ın yönettiği koro İslam, Hristiyanlık ve Musevilik dinlerine ait ilahiler ve ezgileri seslendirdi. Üç semavi dinden ve bu dinlere mensup farklı kültürlerden kişilerin oluşturduğu koronun, seslendirdiği tüm türkü ve ilahiler davetliler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.