Destınatıon İzmir Grubu, Ömer Vanlı'nın Emeklilik Gecesi'nde Buluştu

Destination İzmir grubu, Ömer Vanlı'nın emeklilik gecesinde buluştu

Destination İzmir grubu, Ömer Vanlı'nın emeklilik gecesinde buluştu. Sun Express Havayolları Ege Bölge Koordinatörü Ömer Vanlı'nın emekli olması nedeniyle, Destination İzmir grubu tarafından Kuşadası Efesia Otel'de bir veda gecesi düzenlendi.
İzmir'in tanıtımı amacıyla kurulan Destination İzmir çatısı altında büyük emekleri bulunan Ömer Vanlı, duygusal anlar yaşanan gecede yaptığı konuşmada, ikinci kez emekli olduğunu, ancak İzmir'in tanıtımından emekli olmayacağını söyledi. Atatürk Havalimanı Müdürlüğünden 1994'te emekli olduktan sonra 3 gün Kuşadası Efesia Otel'de tatil yaptığını kaydeden Ömer Vanlı, "İkinci emekliliğim için bu otelde gece düzenlemeniz, hem büyük bir tesadüf hem de hoş bir sürpriz oldu" dedi.
Efesia Otel'deki fasıllı geceye Ömer Vanlı ile eşi Güray Vanlı'nın yanı sıra; TAV İzmir Genel Müdürü Erkan Balcı, TAV İzmir Genel Müdür Yardımcısı Necdet Büyükbay, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Cenger ile Destination İzmir Genel Koordinatörü Soner Kromer, Destination İzmir Başkanı Bülent Tercan ve grup üyeleri Korumar Otel Genel Müdürü Tacettin Özden, Aqua Fantasy Otel'in sahibi Rumi Doğay ve Genel Müdürü Haluk Alay, Karadeveci Travel'in sahipleri Buket ve Hakkı Karadeveci, Efesia
Otel'in sahibi Rıza Esen, Sürmeli Otel Genel Müdürü Sadun Alp, Pine Bay Otel Genel Müdürü Tayfun Güleryüz, Pine Bay Otel Genel Müdür Yardımcısı Adnan Çolak, Grand Blue Sky ve İmbat Otelleri Genel Müdürü Eyüp Çiftçi, Babylon Otel'in sahibi Nihat Levent ve Destination İzmir grubu üyeleri Yasemin Gayretli, Kürşad Güner, Şensal Biçer, Sevda Zorlu ve Ebru Akyürekli katıldı.
Ömer Vanlı için düzenlenen özel gecede konuşan Destination İzmir Başkanı Bülent Tercan, 2006 yılının Ağustos ayında İzmir'in tanıtımı için harekete geçtiklerini ve Ömer Vanlı'nın kapısını çaldıklarını söyledi. Ömer Vanlı'nın "Antalya'da çok uğraşmış ama başaramamıştık. Kararlı değilseniz yola çıkmayalım. Sadece elele vererek başarabiliriz" dediğini anlatan Bülent Tercan, o tarihte çekilen fotoğrafı Ömer Vanlı'ya hediye etti. Ayrıca hediye edilen fotoğrafta yer alanlar yeniden bir araya gelerek yeni bir
hatıra fotoğrafı çektirdi.
Antalya'da başarılamayanın İzmir'de başarılmasının kent açısından büyük önem taşıdığını açıklayan Ömer Vanlı ise duygusal bir konuşma yaparak, kendisine bu unutulmaz geceyi hazırlayan Destination İzmir grubuna teşekkür etti. 1994'te Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğünden emekli olduktan sonra 3 gün Kuşadası Efesia Otel'de tatil yaptığını kaydeden Ömer Vanlı, "İkinci emekliliğim için bu otelde gece düzenlemeniz, hem büyük bir tesadüf hem de hoş bir sürpriz oldu" dedi. Antalya'nın ardından 97-2006 yılları
arasında Dış Hatlar Genel Müdür Yardımcılığı yaptığını ve sonrasında Sun Express'e geçtiğini anlatan Vanlı, "Antalya'da yapamadığımızı, İzmir'de başardık. İzmir son 15 yılda yurtdışı pazarlarda unutulmuştu. Adı bile duyulmuyordu. Ama biz hep birlikte bir irade ortaya koyarak İzmir için başardık. Uluslararası fuarlarda etkili tanıtım yaptık. İzmir'in adını yeniden duyurduk. Geçen yıl küresel kriz nedeniyle turist sayısında pek artış sağlanamamıştı. Ama bu yıl çalışmalarımızın semeresini görmeye başladık.
Ağustos sonu itibariyle yüzde 27'lik artış sağlandı. Bu çok önemli bir gelişme" dedi. İkinci kez emekli olduğunu kaydeden Ömer Vanlı, "Ama İzmir'in tanıtımından ve Destination İzmir grubundan emekli olmak mümkün değil. Bundan sonra İzmir'in tanıtımı öncelikli işim olacak" diyerek sözlerini tamamladı.
Konuşmaların ardından Ömer Vanlı'ya İzmir'in tanıtımına katkılarından dolayı plaket ve çeşitli hediyeler verilmesi, ardından da Ankaralı olan Ömer Vanlı ve Bülent Tercan'ın karşılıklı misket oynamasıyla gece sona erdi.