Mehmet Özdilek: 3 puan almayı felsefe haline getirmek istiyoruz

Medical Park Antalyaspor teknik direktörü Mehmet Özdilek, takımda 3 puan kazanma alışkanlığını felsefe haline getirmek olduğunu söyledi.

Spo

Medical Park Antalyaspor teknik direktörü Mehmet Özdilek, takımda 3 puan kazanma alışkanlığını felsefe haline getirmek olduğunu söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Gençlerbirliği deplasmanında iki kez yenik düşmesine rağmen galip gelen MP Antalyaspor'da, Konyaspor maçı hazırlıkları başladı. Hasan Subaşı Tesisleri'nde bu gün yaptığı tek idmanla Konyaspor maçı hazırlıklarına devam eden MP Antalyaspor'da morallerin oldukça yüksek olması dikkat çekti. Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan teknik direktör Mehmet Özdilek, deplasmanda kazanmanın çok güzel olduğunu, takımındaki istek arzu ve ihtiyacın oldukça üst seviyelerde olduğunu belirtti. Ankara deplasmanında iki kez yenik duruma düşmelerine rağmen kazanmayı bilmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Mehmet Özdilek, "Bu ciddiyetimizi bu kararlılığımızı diğer maçlarda da aynı anlamda sürdüreceğiz. İyi bir yoldayız. Amacımız takımımızın kazanma alışkanlığını felsefesi olarak oturtturmak." dedi.

Ligin 9'ncu haftasında Konyaspor karşısında rakibe saygı duyacaklarını ve o yönde hazırlanacaklarını kaydeden Özdilek, kendi saha ve seyirci avantajlarını kullanmak istediklerini tek düşüncelerinin galibiyet olduğunu ifade etti.

"BU YIL LİGDE ÇOK ŞEYLER DEĞİŞTİ"

Anadolu takımlarının bu yıl Spor Toto Süper Lig'de adından çok söz ettirdiğine değinen Mehmet Özdilek, Anadolu kulüplerinin her maçından sonra artık barısı ve başarısızlığının konuşulduğunu, bununda futbolda önemli bir süreç olduğunu ileri sürdü. Dört büyükler haricinde bütün takımlarda oyunsal ve puansal anlamda ciddi oranda yükseliş olduğunu kaydeden Özdilek, "Önemli olan bunu 34 haftada gösterebilmek. Biz kendi adımıza bunu yakalamak için mücadele ediyoruz." diye konuştu.

Beşiktaş deplasmanında sakatlanan ve birkaç haftadır kırmızı-beyazlı formaya hasret kalen Necati Ateş, bugün ilk defa takımla birlikte çalışmaya başladı. Sahalara döndüğü için çok mutlu olduğunu söyleyen golcü futbolcu Necati Ateş, "İnşallah bu hafta oynayacağımız Konyaspor maçı ile galibiyet serisini devam ettireceğimize inanıyorum. Bu seneki hedeflerimiz üst sıralar olacaktır. Geriye düştüğümüz bütün maçları çevirdik. Bu kadro ile geçen sene elde ettiğimiz başarının daha üst sıralara çıkartmamız gerekiyor." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ankara'dan istedikleri puanla döndükleri için mutlu olduklarını ifade eden Uğur İnceman'da, Gençlerbirliği maçının çok inişli çıkışlı olduğunu fakat sonunda galip gelmesini bildiklerini söyledi. İnceman, ayrıca Konyaspor maçında da galip gelmek istediklerini açıkladı.

Bu gün yaptığı tek idmanla Konyaspor hazırlıklarına devam MP Antalyaspor'da Sergey Djiehoua haricinde tam kadro olarak sahaya çıktı. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle idmana başlayan oyuncular dar alanda pas şut çalışması yaptı.