Dünyada İlk Defa Rüzgar, Güneş Ve Hidrojen Aynı Araçta Buluştu

Dünyada ilk defa rüzgar, güneş ve hidrojenin aynı araçta buluştuğu ve tasarımının Türkiye'ye ait olduğu 'Ekokaravan' adı verilen aracın tanıtımını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yaptı

Dünyada ilk defa rüzgar, güneş ve hidrojenin aynı araçta buluştuğu ve tasarımının Türkiye'ye ait olduğu 'Ekokaravan' adı verilen aracın tanıtımını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yaptı. Ekokaravan, gezici sağlık merkezi, afet koordinasyon merkezi ve gecizi eğitim merkezi olarak kullanılabilecek.
Bakan Yıldız, Uluslararası Hidrojen Enerjisi Teknolojileri Merkezi (ICHET) ve Oto Doğal Gaz İstasyonları Derneği ODİER tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen H2 Karavan Projesi Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Bakan Yıldız, dünyanın bir arayış içinde olduğunu belirterek, fosil yakıtların, doğalgazın, petrolün önümüzdeki çağlarda kullanılabilmesinin azaldığını söyledi. Yeni alternatif enerji kaynaklarının üretilebiliyor olması gerektiğini belirten Yıldız, bunlardan bir tanesinin hidrojen enerjisi olduğunu
söyledi. Hidrojen enerjisinin ciddi bir alternatif kaynak olduğunu ifade eden Yıldız, arabalarda uygulamasına bir kısım firmaların başladığını kaydetti. Ekokaravan araçlarının nerelerde kullanılacağıyla ilgili olarak Yıldız, "Şu anda ticari olarak kullanılmayacak. Çok az bir alanda az bir araçla başlanabiliyor. 2015 gibi bir kısım Avrupa ülkelerinin hedefleri var. Bizler biraz geriden takip etmekle beraber Türkiye'de bu kültürün yerleşmesi bakımından önemli bir aktivitedir diye düşünüyoruz" dedi.
Firma yetkilileri de, aracın 2020 yılından sonra aracın seri üretim haline dönüşeceğini söyledi. Bakan Yıldız daha sonra firma yetkilileri ile birlikte bakanlık bahçesinde Ekokaravana binerek yetkililerden bilgi aldı. Yıldız araç içerisinde hidrojen gazı ile üretilen bir Türk kahvesi içti.