Aksu'da 257 yapı yıkıldı, 23'ünü ise mahkeme durdurdu

Antalya'da kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılacak 23 çardak ve restoranda yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bak

Antalya'da kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılacak 23 çardak ve restoranda yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya ve Tabiatı Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nce alınan karar doğrultusunda Aksu Belediyesi sınırları içerisinde yer alan 280'e yakın çardak ve restorandan oluşan kaçak yapının 257'si yıkılmıştı. Yıkım öncesi Kumköy Muhtarlığı'nca Antalya 2. İdare Mahkemesi'ne başvuru yapıldı. Mahkeme davacının savunmasını yerine getirebilmesi için 30 gün süre tanınması yönünde karar alarak söz konusu yıkımın durdurulması yönünde karar aldı. Aksu Belediyesi kalan 23 yapının mahkemenin alacağı nihai karar sonucuna göre yıkımı ertelediğini duyurdu.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, kendilerine gelen kararı uyguladıklarını ve yapıları bu yüzden yıktıklarını açıkladı. Türkiye Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun bölgede bulunan 280 yapıyı yıkması için belediyeye ivedi olmasını istediğini söyleyen Yıldırım, "Bizim görevimiz devletin bize emretmiş olduğu yasaları veya emri yerine getirmektir. Uygulamadığımız takdirde devlet ve yargı bizim hakkımızda yasal işlem başlatır. Ayrıca, burada yapılan yıkımın altında bulunan araziler tamamen devlete aittir. Aksu Belediyesi'ne ait değildir." diye konuştu.

Yıldırım, bölgedeki yıkım kararının en büyük gayesini ise şu şekilde açıkladı: "Aksu Ovası'nı, Aksu tarımını sel felaketinden kurtarabilmek için dalga kıran yapma düşüncesi ile yapılan bir çalışmadır. Kumköy halkı sonuçta bizim halkımız, bölge halkının mağdur olmasını ilk istemeyecek olan biziz. Fakat yasal olarak sorumluğumuzdan kaçmamız mümkün değildir."