Gürsu'dan Kent Hali'ne taşınacak 28 esnaf kurayla belirlendi

Bursa'nın Gürsu ilçesindeki sebze meyve halinden Bursa Kent Haline taşınacak 28 esnaf kura yöntemiyle belirlendi. Taşınmaya hak kazanan esnaflar ise ç

Bursa'nın Gürsu ilçesindeki sebze meyve halinden Bursa Kent Haline taşınacak 28 esnaf kura yöntemiyle belirlendi. Taşınmaya hak kazanan esnaflar ise çektikleri kura ile dükkan numaralarını belirledi.

Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü hem de yap-işlet-devret modeliyle inşaatı yapan ve 110 ay kullanım hakkı bulunan firmayla çözüm noktasında sık sık görüşen Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bu konuda da uzlaşmayı sağladı. Gürsu Hali'ndeki 7'si Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan toplam 60 işyerinin Görükle'deki merkez hale taşınması konusunda taraflar arasında anlaşma sağlanmıştı.

Gürsu'dan Kent Hali'ne taşınacak 28 esnafın belinlenmesi için Encümen Toplantısı'nda kura çekimi yaptı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar'ın çektiği kuralar sonucu belirlenen esnaf, daha sonra dükkan numaralarını belirlemek için de kendileri kura çekti. Gürsu halindeki işyerlerinin taşınmasıyla tam kapasiteyle çalışacak olan hal, halen Kütahya, Bilecik, Yalova, Eskişehir ve Balıkesir illerine de hizmet vererek bölgesel bir güç konumunda bulunuyor. Yıllık 300 bin ton işlem hacmi bulunan merkezden Türkiye'nin tüm illerinin yanında yurt dışına da tarım ürünleri gönderiliyor. İki başlılığın kaldırılması sayesinde tek meyve sebze borsası konumuna gelen ve Türkiye genelinde bünyesinde laboratuvar bulunduran 'tek hal' olan Görükle Hali'nde, gıda güvenilirliğine yönelik tüm analizler yapılabiliyor. İşlem hacminin en yoğun olduğu Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri günde yaklaşık 2 bin aracın giriş çıkış yaptığı merkez halde, Gürsu Hali'ndeki işletmelerin de gelmesiyle işlem hacminin daha da artması bekleniyor.