Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimler Derneği Başkanı Ali Yavuz:

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Ali Yavuz, idam cezasının getirilmesi gerektiğini söyleyerek BDP'yi eleştirdi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimler Derneği Başkanı Ali Yavuz:
Tezkerenin uzatılmasını olumlu bulduklarını ifade eden Yavuz, "Tezkere kararını olumlu buluyoruz ama tezkereye uygun hareket edilmesini istiyoruz. Terör örgütleri askeri güçlerimizin operasyonlarıyla çökertilmeli. Kuzey Irak ve Kandil'deki terör yuvaları bitirilmeli. Teröristler teslim olurken silahlarıyla teslim olmalı ki hapisten çıktıklarında silahlarını askerlerimize karşı kullanmasınlar" dedi.
Terör örgütlerinin idamı hak ettiğini söyleyen Yavuz, "Onların hakkı idamdır. Askerlerimize taş, molotof atıp şehit ediyorlar. Terör başları hakkında sloganlar atıp tezahüratta bulunuyorlar ve sonrada hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam ediyorlar" diye konuştu.
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekillerinin 'Biz çocuklarımızı askere göndermeyiz' kararını eleştiren Yavuz, "BDP'liler kendilerini hangi ülkede yaşıyor sanıyorlar? Yoksa bu ülkeden gitmeyi mi düşünüyorlar? Kendilerinde bu hakkı buluyorlar. Hem onlar kim oluyor da Türkçe'yi 2. plana atıyorlar. Kendilerine bir ülkemi kurmuşlar da böyle bir demeç sunuyorlar? Bunların netliğe kavuşmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
"BİZİ YANLIŞ YÖNLENDİRMESİNLER"
Türk Milleti'nin yanlış yönlendirildiğini savunan Yavuz, "Bizi yanlış yönlendirmelerini istemiyoruz. Terör konusunda yanlış yapıyorlar. Terör yandaşları olan Barzani ve Talabani'den yardım istiyorlar. Onlar, yaralı teröristleri hastanelerinde bakım altına alan insanlar, biz ise yardım istiyoruz. Hükümet olarak kendi çözüm yolumuzu bulmalıyız. Bütün partiler bir olup terörü yok edecek yasayı çıkarmalılar. İdam olmuyor bari yasa çıkarılsın" ifadelerini kullandı.
"TERÖRİSTLER BİZDEN ÖZÜR DİLEMELİ"
Teröristlerin teslim olup Türk Milleti'nden özür dilemeleri gerektiğini kaydeden Yavuz, "Silahlarını bırakıp bizden özür dilemeleri gerekir. Cezalarını çektikten sonra aramıza girerler. Uyum sağlayabiliyorlarsa bizle yaşamaya devam edeler yoksa cezalarını çeksinler" dedi.
Hükümetin alt birimlerinin terörist başıyla görüştüklerini savunan Başkan Yavuz, "Caniyle görüşüldüğünü biliyoruz. Kendileri kabul etmese de görüştükleri belli. Türkiye menfaatine mi yoksa kendi menfaatlerine mi görüşüyorlar? Bilmek istiyoruz. Kişisel menfaatse kime hizmet ediyorlar, devlet menfaatineyse açıklasınlar. Biz şehit aileleri olarak bu durumdan çok rahatsızız ve duruma çok tepkiliyiz" şeklinde konuştu.