Kuşadası Kardeş Kentler Festivali Sürüyor

Aydın'ın Kuşadası Belediyesi'nin kardeş şehirleriyle ilişkilerini ve işbirliğini geliştirmek ve dostluğu pekiştirmek amacıyla Dünya Sanatçılar ve Festivaller Birliği (WAFA) ile birlikte bu yıl ilk kez düzenlediği Kuşadası Kardeş Kentler Festivali tüm hızıyla sürüyor

Aydın'ın Kuşadası Belediyesi'nin kardeş şehirleriyle ilişkilerini ve işbirliğini geliştirmek ve dostluğu pekiştirmek amacıyla Dünya Sanatçılar ve Festivaller Birliği (WAFA) ile birlikte bu yıl ilk kez düzenlediği Kuşadası Kardeş Kentler Festivali tüm hızıyla sürüyor. 17 Ekim Pazar günü sona erecek festivalin ikinci gecesinde İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı'nda Balkan gecesi düzenlendi. Muammer Ketencoğlu ve Cenk Bosnalı feat grubunun sahne aldığı gecede, Balkan ezgileriyle coşan
Kuşadalılar ve kardeş kentlerden gelen konuklar halay çekti. Ayrıca kardeş kentlerden gelen folklor ekipleri de gösterilerini sergiledi.
Konseri; iki bini aşkın vatandaşın yanı sıra Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Marl Belediye Başkanı Werner Arndt, Gorçe Petrov Belediye Başkanı Sokol Mitrovski, Bihaç Belediye Başkanı Hamdiya Lipovaça, Batum Belediye Meclis Başkanı Giorgi Kirtadze, Prizren Belediye Başkan Yardımcısı Ruzhdi Rexha, Sinai Belediye Başkan Vekili Giorghe Badaran ve kardeş kentlerden gelen çok sayıda konuk izledi.
Festivalin ikinci gününde ise kardeş şehirlerden gelen konuk heyetler, sabah ilk olarak İkioklu Mahallesi'ndeki kahvehanelerde çay içti. Yapılan folklor gösterisinin ardından, Villa Konak Otel gezildi. Konuk heyetler daha sonra Çalıkuşu Kültür Evi'nde açılan Ethem Baymak'ın "Bir Şehir, Bir İnsan: Prizren" adlı sergisini gezdi. Daha sonra saat 14.30'da İbramaki Sanat Galerisi'ne geçen konuk heyetler, Marl-Ahlert saydam gösterisini izlediler.
Yine İbramaki Sanat Galerisi'nde saat 15.30'da gerçekleştirilen Kuşadası-Mahmut Esat Bozkurt söyleşisinin ardından Atatürk Meydanı'ndaki kardeş kentler folklor gösterileri ile devam etti. Festivalin ikinci günü, İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'ndaki Muammer Ketencoğlu ve Cenk Bosnalı feat grubunun konser verdiği Balkan Gecesi ile son buldu.
Gecede bir konuşma yapan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Türkiye'de ilk kez kardeş kentler festivali düzenlemenin gururunu yaşadıklarını belirterek, "Kuşadası deyince kültür, sanat, dostluk akla gelecek, demiştik. Bunu Kuşadası halkıyla birlikte başarıyoruz. Birçok konuda olduğu gibi bu festivalde de Kuşadası halkının imzası var. Yirminci yüzyıl savaş ve acı yüzyılı oldu. Acımasızlığın en yoğun izleri bu yüzyılda yaşandı. Yirmi birinci yüzyılda da tıpkı Bosna'da olduğu gibi nice katliamlara
tanık oluyoruz. Yanı başımızdaki Irak'ta yaşananlar hepimizi üzüyor. Kardeş kentler festivalimizin barışa da vurgu yaptığına inanıyorum. Kuşadası turizm kenti olacak, dedik. Turizmin en iyisini biz yapacağız, en güçlü adımları biz atacağız, dedik. Şimdi söylediklerimizi yapıyoruz. Bu festivalin diğer anlamı da o. Turizmde sadece Ege'nin değil, Türkiye'nin bir numarası olacağız" dedi.
Altungün ayrıca, Muammer Ketencoğlu ve Cenk Bosnalı'ya da teşekkür ederek birer çiçek ve plaket verdi.