Kılıçdaroğlu ve Sav'a rahibe kıyafeti giydirdiler

Yeni Şafak Gazetesi, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ve Genel Sekreter Önder Sav'a rahibe kıyafeti giydirdi...

Kılıçdaroğlu ve Sav'a rahibe kıyafeti giydirdiler
CHP'nin başörtüsü konusunda ikircikli davranması Yeni Şafak sayfalarında Kılıçdaroğlu ile Önder Sav fotoğraflarına yapılan rahibe fotomontajıyla yer buldu.

Her fırsatta 'her inanca özgürlük' temasını işleyen Yeni Şafak'ın sayfalarında kullandığı bu foto montaj bir bir başka inanca hakaret taşıdığından gazetenin ilkeleri ile çelişti...

Yenişafak muhabirleri Yusuf Çelebi ile Behçet Güngör imzasıyla çıkan haberde şu ifadelere yer verildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüne özgürlük söylemi duvara çarptı. Anayasa değişikliği için referandum öncesinde il il gezen ve başörtüsü sorununu kendilerinin çözeceğini vaat eden CHP lideri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün verdiği 29 Ekim resepsiyonuna katılmama kararı aldı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce tarafından açıklanan karar ile CHP'nin başörtüsü konusunda yaşadığı açmaz ortaya çıktı.

RESEPSİYON TEKE İNDİ


Cumhurbaşkanı Gül, bu sene 29 Ekim resepsiyonu teke indirip, davetiyeleri "eşli" olarak gönderince CHP'nin tepkisini çekti. CHP'nin önceki gün yapılan MYK toplantısında 29 Ekim resepsiyonunun teke indirilmesi ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun katılıp katılmayacağı da masaya yatırıldı. MYK üyelerinin ekserisi davete katılınmaması yönünde iradelerini ortaya koydu. Ancak, Kılıçdaroğlu, son değerlendirmeyi yapıp katılıp katılmayacağını MYK üyelerine açıklamadı.

KATILMAMA GEREKÇESİ BAŞÖRTÜSÜ


CHP'nin kararını açıklayan Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "iki resepsiyonun tek resepsiyona" indirilmesinden rahatsız olduklarını ifade ederek, bu uygulamanın "çocuklara türban taktırmanın Çankaya'daki başlangıcı" olduğu iddiasında bulundu. İnce, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı başörtüsünün "kamuda, ilköğretim, ortaöğretimde" olmayacağı güvencesini vermesini istedi. İnce, "Kızlar üniversiteye, türban takıp giriyor. Hükümet, Başbakan 'kamuda, ilköğretim, ortaöğretimde olmayacak' diye niye bir açıklama yapmıyor? Sayın Cumhurbaşkanı niye konuşmuyor? Ne oldu da iki resepsiyon bir resepsiyona indi? Bu, kamuda çalışanlara da türban taktırmanın, ilköğretimdeki çocuklarımıza da türban taktırmanın Çankaya'dan başlangıcı mı acaba? Onun için katılmıyoruz' dedi.