Giresun'da MHP İl Başkanı Erzurum'dan AK Partili Sönmez'e tepki

MHP Giresun İl Başkanı Orhan Erzurum, MHP Doğankent İlçe Başkanı İsmail Tarı'nın, AK Parti Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez'in siyasi baskısına

MHP Giresun İl Başkanı Orhan Erzurum, MHP Doğankent İlçe Başkanı İsmail Tarı'nın, AK Parti Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez'in siyasi baskısına maruz kaldığını iddia etti.

Erzurum, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez'in kendisine siyasi rakip olarak gördüğünü , bu nedenle de Tarı'yı, çalıştığı kurum üzerinden siyasi baskı altına almak istediğini savundu. İktidar milletvekili olmanın kendilerine insanlara siyasi baskı yapma yetkisini vermediğini savunan Erzurum, bu duruma tepki gösterdi.

AK Parti Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez'i, Giresun halkının hizmet etmesi amacıyla seçtiğini vurgulayan Erzurum, "İnsanlara siyasi baskı yapmaları, insanlara zulüm etmeleri için seçilmediler. Hangi hukuk sisteminde ya da demokraside var böyle bir uygulama. Bu durum AK Parti'nin Giresun'un sorunlarına çözüm ya da siyaset üretemediğinin göstergesidir. Hizmet ve çözüm üretemeyenler, insanlarla uğraşıyor, zulüm ve baskı yaratma gayretinde olmaktalar." dedi.

AK Parti Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez'i kınadıklarını ve Tarı üzerinde siyasi baskı yapmaktan vazgeçmesini isteyen Erzurum, şöyle konuştu: "İnsanları siyasi rakip olarak görüp, onlarla uğraşmak çok yanlış. Bu durumu şiddetle kınıyorum. Biran önce bundan vazgeçmesini istiyoruz."

2011 yılında yapılacak olan Genel Seçim ile ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini de dile getiren Erzurum, hedeflerinin seçimde 1 olan milletvekili sayısını 2'ye çıkartmak olduğunu sözlerine ekledi.