Başkent Resepsiyonuna Ankaralı Vekillerin Katılmaması Dikkat Çekti

Ankara'nın başkent oluşunun 87. yıldönümü nedeniyle verilen resepsiyona Ankara dışında pek çok vekil katılırken, Ankaralı 29 vekilden sadece 1 milletvekilinin katılması dikkat çekti.

Ankara'nın başkent oluşunun 87. yıldönümü nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek Rixos Otel'de bir resepsiyon verdi. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Emin Alpman, sanayi odası başkanı, üniversitelerin rektörleri, milletvekilleri, iş adamları, gazeteciler, sivil toplum örgütlerinin katıldığı resepsiyona Ankaralı milletvekillerinin katılmaması dikkat çekti. Resepsiyona gelemeyen Ankara milletvekillerinden bazıları İHA muhabirinin sorularını cevapladı. Vekillerin çoğunluğu bir gazetenin Ankara ekinin tanıtım amaçlı verdiği gecede bulunduklarını ifade etti. AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Dağı, geceye katılamadığından dolayı üzgün olduğunu belirterek, "Dün gece Sheraton Otel'de bir gazetenin programı vardı, oraya katıldım. Katılmak isterdim ama katılamadığım için çok üzgünüm" dedi.

MHP Ankara Milletvekili Mehmet Zekai Özcan ise kendisine davet geldiğini hatırlatarak, ''Bir gazetenin gecesine katıldım, maalesef katılamadım" diye konuştu.
AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya ise ''Bir başka yerde toplantım vardı. Saat 12.00'ye kadar uyumlarla ilgili bir çalışmam vardı. Büyükşehir Belediyesi'nin Özel Kalemine katılamadığımız için not bıraktım. O gecede bulunmayı isterdim" diye konuştu.

AK Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca da, "Şehir dışında olmamdan dolayı geceye katılamadım. Şunu söylemek isterim Belediyemizin organizasyonu pek iyi değildi. Çünkü bana davetiye resepsiyonun olduğu gün geldi'' derken, Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden yapılan açıklamada, "Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği resepsiyonda AK Parti Ankara Milletvekili Sayın Koca'nın davetiyesi 8 Ekim 2010 Cuma günü öğle saatlerinde  Hediye Hanım'a teslim edildi.

Ayrıca Hediye Hanım CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal'ın da davetiyesi de teslim almıştır. Ayrıca pazartesi günü sekreterine tekrar teyit ettirildi. Yapılan organizasyonda davetiyeler programın olduğu günü verilmesi söz konusu değildir" denildi.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Pakistan'da olması nedeniyle katılamadı. Ankaralı Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın ise bir gazetenin Ankara ekinin yemeğine katıldığı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz'un ise rahatsızlığı nedeniyle evinde istirahatta olduğu öğrenildi. Ayrıca her yıl geleneksel olarak Ulus Meydanı'nda yapılan törene ve Anıtkabirdeki törene hiçbir vekilin katılmaması dikkat
çekti.