Sivas'ta meslek edindirme kurslarıyla işsizlik düşürülmeye çalışılıyor

Sivas Valisi Ali Kolat, çeşitli kurs tekliflerini değerlendirip kentte istihdam alanları oluşturmak için çalışmalarının devam ettiğinin söyledi. Kolat

Sivas Valisi Ali Kolat, çeşitli kurs tekliflerini değerlendirip kentte istihdam alanları oluşturmak için çalışmalarının devam ettiğinin söyledi. Kolat, hedeflerinin Sivas'ta işsizliği en asgari düzeye indirmek olduğunu ifade etti.

Sivas İl İstihdam Kurulu, Vali Ali Kolat başkanlığında toplandı. Çimpor Yibitaş Çimento Fabrikası'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Kolat'ın yanı sıra Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Vali Yardımcısı Kemal Şahin ile ilgili kurul üyeleri katıldı.

Toplantıda görüşlerini dile getiren Vali Ali Kolat, amaçlarının Sivas'ta işsizliği önleyici tedbirler almak ve nitelikli iş gücüne sahip eleman yetiştirmek olduğunu söyledi. Bu amaçla Halk Eğitim Merkezi, İş-Kur İl Müdürlüğü ve Avrupa Birliği Bürosu ile çeşitli kurslar düzenlediklerine dikkat çeken Kolat, "İlimiz, işsizlik bakımından Türkiye ortalamasına yakın bir durumdadır. Çeşitli kurs tekliflerini değerlendirip ilimizde istihdam yaratmaya ve kalifiye eleman yetiştirmeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Kurul olarak hedefimiz, Sivas'ta işsizliği en asgari düzeye indirmektir." dedi.