Sivas'ın Doğanşar ve 6 beldesinde eczane yok

Sivas Valisi Ali Kolat, Doğanşar ilçesi ve 6 beldede eczane olmadığını öğrenince buradaki eczane sorununun çözülmesi için talimat verdi.

Al

Sivas Valisi Ali Kolat, Doğanşar ilçesi ve 6 beldede eczane olmadığını öğrenince buradaki eczane sorununun çözülmesi için talimat verdi.

Ali Kolat, Vali Yardımcısı Kemal Şahin ile Mimar Sinan Aile Sağlığı Merkezi'ni ziyaret ederek Sağlık İl Müdürü Vakkas Özmercan'dan aile hekimliği uygulaması hakkında bilgi aldı.

Doktor odaları ve bekleme salonlarını tek tek gezen Vali Kolat'a merkez sorumlu doktoru ve Sağlık İl Müdürü Özmercan tarafından sistemin işleyişi ve kentin aile sağlığı merkezleri haritası hakkında bilgi verildi. Slayt eşliğindeki bilgilendirmede Doğanşar ve 6 beldede eczane olmadığını öğrenen Vali Kolat, buradaki hastaların ilaç ihtiyaçlarını nasıl karşıladığını sordu.

Vatandaşların eczane olmaması nedeniyle çeşitli mağduriyetler yaşadığını öğrenen Kolat, Doğanşar ve 6 beldenin eczane ihtiyacının giderilmesi için sağlık müdüründen çözüm bulmasını istedi.

Değişik önerilerde bulunan Vali Kolat, "Buralardaki eczane sorununu çözün. Eczanelerden kalfa mı götürürsünüz veya gezici eczaneyle mi çözersiniz ama bir şekilde çözün." dedi.

Aile hekimlerinin köy taramalarında da ilaç problemleriyle karşılaşıldığını öğrenen Vali Kolat, doktorlara yanlarında basit hastalıklar için ilaç bulundurmalarını önerdi.

"Zaten ciddi hastalığı olan vatandaşlar hastanelere gelir" diyen Vali Kolat, "Merkezden bir eczane ile anlaşarak ağrı kesici gibi çokça kullanılan basit hastalık ilaçlarını yanınızda götürün. İhtiyaç halinde hastanın reçetesini yazıp ilacını da verin." diye konuştu.