Musabeyli Barajı İnşaatı Hızla Devam Ediyor

Yozgat, Yerköy ve Organize Sanayi Bölgesinin içme, kullanma ve endüstri suyunu temin etmek için yapılan Musabeyli Barajı inşaatında fiziki gerçekleşme yüzde 62'ye ulaştı.

Yozgat İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına katı Devlet Su İşleri (DSİ) Kayseri Bölge Müdürü Ali Fuat Eker Yozgat'ta 38 proje üzerinde faaliyet gösterdiklerini belirterek, "Toplam proje tutarımız 306 milyon liradır, önceki yıllar harcaması 96 milyon, 2010 yılı ödeneğimiz ise 28 milyon olup bu ödeneğinin 16 milyon 420 bin lirası harcanmıştır" dedi. Projelerden birinin Gelingüllü barajı ve sulama kanalları olduğunu ifade eden Eker,"Baraj 1994 tarihinde bitirilmiştir, bu projenin altında Paşaköyü, Yeni Mahalle Yerköy ve Sekili ile pompaj sulama projeleri bulunmaktadır. Pompaj sulaması projesini geçen yıl bitirdik ve sulamaya açtık" diye konuştu.
Bir diğer proje Yozgat, Yerköy ve Organize Sanayi Bölgesinin içme, kullanma ve endüstri suyunu temin etmek için yapılan Musabeyli Barajı olduğunu belirten Eker, "Bu projenin 2010 yılı ödeneği 7 milyon liradır. Bu proje Yozgat, Yerköy, Organize sanayi bölgesine içme, kullanma ve endüstri suyunun temini maksatlıdır. Ayrıca bin 850 hektar alanı sulayacaktır. Baraj 17,5 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahiptir. Baraj inşaatında yüzde 62 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Bu sene bin 100 kotunu hedeflemiştik bin 96 kotuna ulaştık. Yaklaşık 1 milyon 800 bin metreküp dolgu yapacaktık, şuan itibariyle 1 milyon 700 bin metreküp dolguyu tamamladık. Bu projenin devamı olan Yozgat içme suyu ishale hattı ve arıtma tesisleri proje çalışmaları devam ediyor, proje bitince genel müdürlüğümüz tarafından ihale edilecektir" ifadelerini kullandı.