Malatya'ya 7 milyon 936 bin lira afet ödeneği ayrıldı

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın Malatya için bu yıl 7 Milyon 936 bin lira ödenek a

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın Malatya için bu yıl 7 Milyon 936 bin lira ödenek ayırdığını bildirdi.

Öznur Çalık, acil durum yardımları ile ilgili yaptığı açıklamada, aniden gerçekleşen tabi afetlerin insanları hazırlıksız yakaladığını, böyle dönemlerde erken müdahalenin önem kazandığını belirtti. Afet dönemlerinde yaraların hemen sarılması amacıyla bir takım önlemler alındığını ifade eden Çalık, "Her zaman dileklerimiz, Yüce Allah ilimizi ve ülkemizi tüm afet ve zararlardan korusun diyedir ancak doğa bize felaketi dayattığında, Hükumet olarak yapmamız gereken, hızla yaraları sarıp hayatı eski koşullarına döndürmektir. Bizler, bunun için çalışıyoruz ve emeklerimizin karşılığını alıyor olmak da bizleri gururlandırıyor." diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl programı çerçevesinde 323 konut, 119 ahır, 1 işyeri ve 1 altyapı projesinin tamamlandığını anlatan Çalık, 2010 yılı yatırım programında ise 85 yerde 442 adet afet konutunun 'evini yapana yardım' yöntemi ile yapılmakta olduğunu, bu konutlar için 2010 yılında ayrılan ödenek miktarının 7 Milyon 936 Bin TL olduğunu dile getirdi.

Hükumetin felaketlerle mücadele politikasının yalnızca konut yardımlarıyla sınırlı kalmadığını kaydeden Çalık, belediyelere de acil yardım kapsamında yapılan ödemelerin Ak Parti Hükumetleri öncesinde uygulanmadığına ve ilk kez; 2003 yılında çıkarılan kararname ile Belediyelerimizin bu yardımlardan yararlanabilir duruma geldiğine dikkat çekti. Çalık, "Bu, çok önemli bir gelişmedir, çünkü afetler bir sosyal devletin vatandaşının yanında olduğunu göstermesi için birer vesiledir. Ne yazık ki, olumsuz gelişmelerdir; ancak bizleri birbirimize yaklaştıran; bizlere, insanlığımızı ve muhtaçlığımızı anımsatan birer araçtırlar." dedi.

Hükumetin tüm sosyal hizmetleri sunarken gösterdiği hassasiyeti felaket koşullarında ve ertesinde de gayretle, azimle ve yorulmadan sürdürdüğünü belirten Öznur Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadece 2010 yılında Malatya Merkez ve ilçeler dahilinde belediyelerimize yapılan acil yardımların toplam miktarı 210 bin liradır. Son 8 yılda ise ilimiz belediyelerine yapılan toplam yardım 2 milyon 861 bin lirayı bulmuştur. Bu vesileyle, Başbakanlığımıza bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığımıza çok değerli katkıları için ilimiz adına teşekkürlerimi iletmeyi de anlamlı buluyorum. Bu, ciddi bir sosyal politika vizyonu üzerinde verilen emeklerin en güzel meyvesidir. Yeni afet bütçemizin ilimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum."