Litvanya ve Romanyalı öğrenciler Sivas'a özgü kına gecesinde eğlendi

Sivas Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından Avrupa Birliği Gençlik Programları kapsamında, Litvanya ve Romanya'dan Sivas'a gelen öğrencilere kent

Sivas Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından Avrupa Birliği Gençlik Programları kapsamında, Litvanya ve Romanya'dan Sivas'a gelen öğrencilere kent kültürünü tanıtmak amacıyla, temsili kına gecesi programı düzenlendi. Gecede yabancı öğrencilerin eline de kına yakıldı.

Avrupa Birliği Gençlik Geliştirme Programı kapsamında, 'Grup Karınca'nın hazırlamış olduğu Karıncanın Rüyası Projesi kapsamında, Sivas'ın kültürü ve gelenekleri tanıtılıyor. Bu kapsamda Abdiağa Konağı'nda kına gecesi töreni düzenlendi. Programda Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve eşi Makbule Ürgüp de Sivas'ın gelenek ve göreneklerini içeren konularda öğrencilere bilgiler verdi.

Sivas Belediyesi Halk Oyunları ekibinin sunduğu kına gecesini izleyen Litvanya ve Romanya'dan gelen öğrenciler, çekilen halaylara eşlik edip gönüllerince eğlendi. Yurt dışından kente gelen öğrenciler de ellerine kına yaktı. Öğrenciler, kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı teşekkür ettiler.