Kırım'da Belediye Başkanları Ve Bürokratlara Davalar

Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde son bir aydır belediye başkanları ve üst düzey bürokratlar hakkında 30 dava açıldı.

Kırım'ın tatil beldelerindeki belediye başkanlarının yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle açılan davalarda ilk olarak, 2002-2006 yılları arasında Aluşta Belediye Başkanı olan Aleksey Neçayev tutuklandı ve 7 yıl hapis cezasına mahkum edildi.
Aluşta'nın yanı sıra Gürzüf, Alupka ve Livadiya belediye başkanları hakkında da açılan davalarda başkanlar hakkında yasal işlemler başlatıldı. Yine üst düzey bürokratlar hakkında da açılan davalarla birlikte bu sayı 30'a ulaştı.
Kırım'daki yönetimin tepeden tırnağa değiştirilmeye başlamasının sebebi olarak Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç'in Kırım'da tam bir hakimiyet kurmak istediği şeklinde yorumlanıyor. Yanukoviç, Mart ayında Kırım Özerk Cumhuriyeti Başbakanlığı'na Donetskli Vasiliy Carti'yı, Emniyet Teşkilatı Şefliğine Aleksandır Prosolov'u, Başsavcılığa Stepan Molitski'yi, Vergi Polisi Şefliği görevine de Veçeslav Trubnikov'u getirmişti. Bu isimler, Yanukoviç'in hemşehrileri arasında yer alıyor.