Chp Lideri Kılıçdaroğlu, Medya Yöneticileri İle Bir Araya Geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, medya yöneticileri ile İstanbul'da bir araya geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, medya yöneticileri ile İstanbul'da bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, "Basının hem iktidara hem muhalefete eşit uzaklıkta ama doğru bildiğini yazan, sağlıklı eleştiri yapan, o eleştirilerden bizim de ders çıkarmamız gereken bir tablo olabileceğini düşünüyoruz" dedi.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ortaköy'deki Radisson Otel'de, medya yöneticileri ile yemekli toplantıda buluştu. Kılıçdaroğlu, parti yöneticileriyle birlikte salon girişinde konuklarını tek tek karşıladı. Saat 20.00'de başlaması planlanan toplantı, 15 dakika rötarlı başladı. Kılıçdaroğlu, toplantıdaki konuşmasının ilk bölümünde medya özgürlüğü ve Türkiye'deki demokratikleşme ile sosyal devlet anlayışının geldiği noktayı değerlendirdi. Brüksel'e gittiklerinde Avrupa Birliği (AB) yetkililerine Türkiye'deki medya
özgürlüğünün geldiği noktayı anlattıklarını kaydeden CHP lideri, "Brüksel'e gittiğimizde medyayı anlattık. Medyanın üzerindeki baskıyı anlattık. Medyanın demokrasi açısından ne kadar önemli olduğunu anlattık. Medya ile ilgili olarak Avrupa Birliği yetkililerinin, Türkiye'deki medya ile ilgili sağlıklı ve kapsamlı bilgileri yoktu. Buradan yola çıkarak bir rapor hazırladık ve bu raporu da AB yetkililerine gönderdik" diye konuştu.
Medyanın dördüncü kuvvet olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, "Medyanın dördüncü kuvvet olduğunu sizler çok daha iyi biliyorsunuz. Ama bugün geldiğimiz noktada yürütme; yasama ve yargıyı denetler konuma geldi. Artı medyayı da denetler hale geldi. O nedenle biz medyanın, yasama organı ve yargının güç kaybettiğini, ancak yürütme organının gittikçe güçlendiği bir demokrasi yapısıyla karşı karşıya olduğunu her yerde anlattık" ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin ciddi bir demokratikleşme ve sosyal devlet sorunu ile karşıya olduğunu savunan Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal devlet anlamında ülkenin ciddi oranda kan kaybı içinde olduğunu öne sürdü.
Hala devam eden toplantının sonunda Kılıçdaroğlu'nun gazetecilere açıklama yapması bekleniyor.