Batman Emekliler Derneği Başkanı Çelik'ten Açıklama

Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Fikri Çelik bir açıklama yaparak emeklilerin geçim sıkıntısından kurtulması için hükümetten beklentileri olduğunu bildirdi.

Emekliler Derneği Şube Başkanı Fikri Çelik, emeklilerin bakmakla yükümlü olduğu işsiz çocukları ve torunları olduğunu ve aldıkları maaşla kendisini, eşini, işsiz çocuklarını, gelinlerini ve torunlarını zor geçindirdiklerini söyledi. Emeklilerin zekat verecek halde olmadığını aksine zekat alacak hale geldiğini dile getiren Çelik, "İktidardan talebelerimiz şunlardır:
Yılardır Meclis'te bekleyen İntibak Yasası'nın bir an önce çıkarılması. 2007 yılında yayınlanan kararnamede kamuda çalışanlar maaş aldıkları bankadan promosoyon alır. Biz emekliler de bu kararnameye dahil olmak istiyoruz. Emekli çocuklarına iş istihdamı sağlanması, Bağ Kur, SSK, Emekli Sandığı emeklilerinin de sendika ve toplu sözleşme hakkının verilmesi, seyyanen olarak verilen zamların devam etmesi ve üzerine artı olarak enflasyon farkının ilave edilmesi, emeklilerin sosyal aktivitelere katılmasına
olanak sağlanması, özel hastanelerde emeklilerimizden yatak dahil olmak üzere tüm hizmetlerin SGK tarafından karşılanmasını istiyoruz" dedi.