Maliye Bakanı Şimşek'in Gaziantep Temasları

Gaziantep'teki temasları çerçevesinde Gaziantep Üniversitesi'nin (GAÜN) akademik yılı açılış törenine katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, öğrencilere ilk dersi verdi.

Maliye Bakanı Şimşek'in Gaziantep Temasları
Açılış törenine Bakan Şimşek'in yanı sıra, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Başsavcı Esat Semerci, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, GTO Başkanı Mehmet Aslan, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, GAÜN Rektörü M. Yavuz Coşkun, üniversite öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra protokol konuşmaları yapıldı.
Öğrencilere bir sunum yapan Bakan Şimşek, Türkiye ve dünya ekonomisindeki gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Şimşek, dünya ekonomisinin geçen yılın ikinci yarısından itibaren toparlanma dönemine girdiğini ancak çok ciddi kırılganlıkların söz konusu olduğunu belirtti. ABD Merkez Bankası'nın yeniden para basma sinyali verdiğini kaydeden Şimşek, "Özellikle gelişmekte olan ülkelerde varlık balonunu yaratma ihtimali, önümüzdeki yıllar için çok ciddi risk olarak görülüyor. Çok önemli bir dönemeçten geçiyoruz.
Bu krizin temelinde makro dengesizlikler vardı. Krizde bu dengesizlikler giderilir gibi oldu. Ancak bu dengesizlikler tekrar artabilir diye düşünüyorum'' dedi.
Bakan Şimşek'e konuşmasının ardından üniversite rektörü tarafından günün anısına hediye takdim edildi.