Gesi'de '1.gilaboru Ve Ceviz Şenlikleri' Kutlanacak

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye olarak Gesi bölgesinde 'Gilaboru ve Ceviz Şenlikleri'nin yapılacağını duyurdu.

Gesi'de '1.gilaboru Ve Ceviz Şenlikleri' Kutlanacak
Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, bölge halkının talepleri doğrultusunda ceviz ve gilaboru şenlikleri düzenleyeceklerini söyledi. Büyükkılıç, "Başkanlıktan öte bir hekim olarak, cevizin kolesterol düşürücü etkisini bilimsel olarak kanıtlanmış, ayrıca herkes tarafından bilinmekte, gilaborunun da idrar söktürücü etkisiyle, böbrekleri temizleyen, kolesterolü düşüren, kısacası tıbbı faydaları saymakla bitmeyen, bölgemizde yetişen gilaboru ve ceviz ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Bu vesile ile bu ürünleri kamuoyu ile paylaşıp, önemini vurgulamak hem de ikramlarımız ile birlik beraberlik dayanışma ve kaynaşmayı sağlamayı planlıyoruz" dedi.
Gesi, Mimarsinan, Gürpınar, Turan, Büyük Bürüngüz, Kıranardı ve Hisarcık beldelerinin Melikgazi'ye eklendikten sonra, ilçenin büyümesi gelişmesi bu bölgelerin eklenmesi ile birlikte Melikgazi Belediyesi'nin değişik şenliklere imza atar konuma geldiğini hatırlatan Büyükkılıç, Kayserilileri şenliğe beklediklerini, bu şenliğin geleneksel hale getirileceğini sözlerine ekledi.
Gesi Bölgesi 1. Gilaboru ve Ceviz şenliği 17 Ekim 2010 Pazar günü saat 13:00'de Gesi Güney Mahallesinde yapılacak.