13. Uluslararası Malzeme Sempozyumu Başladı

Pamukkale Üniversitesi tarafından organize edilen 13. Uluslararası Malzeme Sempozyumu başladı.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan sempozyuma Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, PAÜ Rektörü Fazıl Necdet Ardıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kumsar, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Güngör ve çok sayıda davetli katıldı. Sempozyum Yürütme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Cemal Meran yaptığı açılış konuşmasında, bu yıl 13'üncüsü gerçekleşen sempozyumun Mühendislik Fakültesi tarafından 1986 yılından beri her iki yılda bir düzenlendiğini kaydetti. Türkiye'de malzeme sempozyumu denince akla ilk olarak Denizli ve Pamukkale Üniversitesi'nin geldiğini ifade eden Doç. Dr. Meran, katılımcıların gösterdiği ilgiyle yıldan yıla büyüdüğünü belirterek, "Sempozyumun amacı, malzeme bilimine gönül vermiş araştırmacıların mühendislik malzemeleri alanındaki en güncel çalışmalarını paylaşabilecekleri bir platform oluşturmak ve malzeme bilimi ve mühendisliğinin gelişmesine katkıda bulunmak" dedi. Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Güngör ise, dünyada adını duyuran Pamukkale Üniversitesi'nin bu sempozyumla bir kez daha gündeme geldiğini kaydetti. Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin da sanayi anlamında gelişmiş, ihracatının yüzde 70'ini Avrupa ülkelerine yapan, sanayide Türkiye'nin öncü kentlerinden biri olan Denizli'de bu sempozyumun gerçekleşmesinden duyduğu mutluluğu ifade etti.
SEMPOZYUM VE KONGRELERİ ULUSLARARASI ALANA TAŞIMAK İSTİYORUZ
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Fazıl Necdet Ardıç ise genç bir üniversite olarak bu sempozyumu başlatmak ve devam ettirmekle önemli bir görev yaptıklarını kaydetti. Rektör Ardıç, "Ülkemizde bu kadar arka arkaya düzenlenen ve bir kurum tarafından sahiplenilen sempozyum sayısı azdır. Bu yüzden sempozyumu başlatan Prof. Dr. Mehmet Yüksel'e ve devam ettiren öğretim üyelerine teşekkür ediyorum. Uluslararası bir araştırma üniversitesi olmak için çok çaba gösteriyor ve araştırma desteklerimizi arttırıyoruz. Sempozyum ve kongrelerimizi uluslararası alanlara taşımak için elimizden geleni yapıyoruz. Bir çok bilim adamı üniversitemize gelerek kongre ve sempozyumlara katılarak bilgilerini meslektaşlarıyla paylaşıyorlar. Üniversitemiz bölgemizde ve ülkemizde giderek öne çıkan üniversitelerden biri olmaya başladı" dedi.
225 BİLDİRİ SUNULACAK
Konuşmaların ardından açılış konferansını Taiwan National Yang Ming Üniversitesi'nden Prof.Dr. Arthur Chiou 'Optical Tweezers Based Microrheology' konusunda verdi. Konferansın ardından sempozyumda emeği geçenlere plaket verilirken, sempozyum sergisinin açılış kurdelası kesilerek standlar gezildi. 13. Uluslararası Malzeme Sempozyumu'nda üç gün boyunca birbirine paralel 4 ayrı salonda toplam 32 oturum gerçekleşecek. 38 oturumda 124'ü sözlü 101'i poster olmak üzere toplam 225 bildiri sunulacak. Sempozyumun tartışma konularını arasında Döküm Tekniği, Isıl İşlemler, Kaynak Tekniği, Kırılma, Kompozitler, Korozyon, Lehim ve Yapıştırma, Malzeme Geri Kazanımı, Malzeme Muayeneleri, Metaller, Yüzey Tekniği, Plastik Şekillendirme, Plastikler, Seramikler, Simulasyon Yöntemleri, Modelleme Teknikleri, Sünme, Talaşlı İmalat, Toz Metalürjisi, Triboloji, Yeni Malzemeler, Yorulma yer alacak.