Zabıta ekipleri okul kantinlerini denetledi

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul kantinlerinde satışa sunulan gıdaların denetimini yaptı. Ekipler Eğitim-Öğretim yılının başlaması i

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul kantinlerinde satışa sunulan gıdaların denetimini yaptı. Ekipler Eğitim-Öğretim yılının başlaması ile birlikte okulların bünyesinde faaliyet gösteren kantin, açık alan, kafeterya, büfe, çay ocağı yerleri gıda güvenliği ve sağlığa uygunluk konularında kantin yönetmeliğinde yer alan şartları sağlamaları konusunda denetledi.

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Akbulut, "Vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın sağlığı bizim için önemlidir. Arkadaşlarımız okullarımızdaki kantinlerde satılan ürünlerin üstü açık olmamasına, sağlığa uygun koşullarda üretilmiş, güvenilir olmasının yanı sıra tüketime sunulan gıdaların raf ömrünün dolmamış olmasına dikkat ediyorlar. Son kullanma tarihi geçen gıdaların ve meşrubatların okul önlerinde çocuklarımıza satılmaması için gereken her türlü önlemleri alıyoruz. Ayrıca evrakları da kontrol ediliyor. Yapılan incelemelerde eksiklikleri tespit edilen esnaflara tutanak tutulurken eksiklikleri gidermediği takdirde cezai işlem uygulanıyor." dedi.

Akbulut, ayrıca kurallara uyan tüm kantin yöneticilerine teşekkür etti.