Yozgat Milli Eğitim Müdürü Gamsız: Bir çocuğun hayatına ve geleceğine müdahale ediyoruz

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bütün ilçeleri kapsayan 'Eğitim Çalıştayı' Aydıncık ilçesinde devam etti. Kaymakam Şehit Mustafa Üngör Toplantı salo

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bütün ilçeleri kapsayan 'Eğitim Çalıştayı' Aydıncık ilçesinde devam etti. Kaymakam Şehit Mustafa Üngör Toplantı salonunda katılımcılara seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, eğitimin insan açısından son derece önemli olduğunu belirtip; "Eğitim bir müdahaledir. Bir çocuğun hayatına ve geleceğine müdahale ediyoruz. Ona hayatı boyunca öğretileceklerin tamamını öğretmeye çalışırken bir insan olmayı, iyi bir vatandaş olmayı da öğretiyoruz." dedi.

Yozgat'ın ve Aydıncık ilçesinin eğitim başarı seviyesinin yükseltilmesi için görüş ve fikir alış verişinde bulunmak istediklerini ifade eden Gamsız, "Yozgat'ta güzel şeyler oluyor, biz bir dip dalgası yarattık. Bu dalganın büyüyerek cehaletin önünü kapatılabileceğine inanıyoruz. Bu yüzden sizlerin fikirlerine ihtiyacımız var. Yozgat'ta kız, erkek okullaşma oranı yüksek. Bunu İlköğretim okullarında yaptığımız çalışmalar ve araştırmalar neticesinde yüzde yüz olduğunu gördük. Çocuklarımızın daha kaliteli insanlar olarak yetişmesi için büyük çaba ve gayret içerisindeyiz." dedi.

Kasım ayı içerisinde düzenlenecek olan eğitim şurası öncesi ilçelerin nabzını tuttuklarını söyleyen Gamsız, "Sayın Valimiz Necati Şentürk'ün talimatlarıyla kasım ayı içinde ilimizde bir eğitim şurası yapacağız. Bu yüzden ilçelerin de şura öncesi son durumunu tespit etmek ve çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürmek için buradayız. Hepimiz bir şekilde mesleğimizin yanı sıra anne, baba, hala, dayı gibi yakınlarımızdan dolayı, hepimizin eğitimle bir bağı vardır. Daha kaliteli eğitim için neler yapabiliriz, bu çalıştaylardan çıkan sonuçlar tek, tek değerlendirilerek tasnifi yapılacak ve bu bilgiler bakanlığa gönderilecek." dedi.

Milli Eğitim Müdürü Gamsız, kız çocuklarının okuması için pozitif ayrımcık yapacaklarını, bir meslek sahibi olamasalar bile üniversite mezunu anneler yetiştirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Toplantıya Aydıncık Kaymakam Vekili Turan Soğukoluk, ilçe belediye başkanları, il milli eğitim müfettişleri, il milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.