Türkiye Azerbaycan maçı bu akşam NTV'de

EURO 2012 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri 4. maçında Türkiye A Milli takımımız Azerbaycan karşı karşıya gelecek.Türkiye Azerbaycan maçı nerde ne zaman hangi kanalda?

Azerbaycan Türkiye maçını Ntvspor şifresiz canlı ve naklen saat 18:00'de yayınlayacak.Türk Milli Takımı, 87 yıllık tarihinde, 250'si resmi, 226'sı özel olmak üzere geride kalan toplam 476 maçta, 171 galibiyet, 112 beraberlik alırken, 193 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 619 gol atarken, son oynadığımız 3-0 biten Almanya maçı dahil olmak üzere kalesinde 720 gol gördü.

A Milli Futbol Takımı, 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri (A) Grubu 4. maçında bugün karşılaşacağı Azerbaycan ile daha önce yaptığı 5 maçtan 4'ünü kazandı, 1'inde berabere kaldı, rakibine hiç yenilmedi. İki ülke (A) milli futbol takımları arasında geçmişte yapılan 2'si resmi, 3'ü özel 5 maçta toplam 8 gol atan Türk Milli Takımı, kalesinde ise sadece 1 gol gördü. Bakü'de 9 Nisan 1996'da yapılan özel maçta Türkiye, Rahim Zafer'in golüyle 1-0 galip geldi.

11 Ekim 2000 tarihinde yine Bakü'de yapılan 2002 Dünya Kupası Eleme Grubu maçında Hakan Şükür'ün golü ay-yıldızlı ekibe 3 puan kazandırdı. İstanbul'da 2 Haziran 2001'de yapılan 2002 Dünya Kupası Eleme Grubu maçında Türkiye bu kez Tayfun Korkut, Oktay Derelioğlu ve Hakan Şükür'ün golleriyle sahadan 3-0 galip ayrıldı. Bakü'de 12 Nisan 2006 tarihindeki özel karşılaşma 1-1 tamamlanırken, ay-yıldızlı ekibin golünü Hasan Kabze attı. İki ülke (A) milli futbol takımları son maçlarını 2 Haziran 2009 tarihinde Kayseri'de yaptı. Kadir Has Stadı'ndaki karşılaşmayı Türkiye, Halil Altıntop ve İbrahim Üzülmez'in golleriyle 2-0 kazandı.

TÜRKİYE -AZERBEYCAN MAÇI CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYIN

NTV SPOR CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

"Takımımızda gelişme var"

Azerbaycan Milli Takımı Teknik Direktörü Berti Vogts, ilk 3 maçlarında kaybetmelerine rağmen takımlarında gelişme olduğunu belirterek, Türkiye ile oynayacakları maçta puan mücadelesi vereceklerini söyledi. Berti Vogts, 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda Türkiye ile sahalarında oynayacakları maç öncesinde kaptan Reşat Sadıkov ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ilk olarak konuşan takım kaptanı Sadıkov, "Türkiye ile evimizde oynasak da zor bir karşılaşma olacak. Arda Turan'ın maça çıkmasını çok isterdik. O sevdiğimiz futbolculardandır. Ancak onun yokluğunu bizim için üstünlük saymıyorum" dedi.

Ümit Milliler bugün Belçika ile karşılaşacak

Ümit Milli Futbol Takımı özel maçta bugün Belçika ile karşılaşacak. Bayrampaşa Çetin Emeç Stadı'nda oynanacak ve saat 15.00'te başlayacak karşılaşmayı, Hüseyin Göçek yönetecek. Göçek'in yardımcılıklarını Aleks Taşçıoğlu ve Orkun Aktaş yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Onur Karabaş olacak. Raşit Çetiner yönetimindeki ümit milliler, bugün Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayacak.

Azerbaycan - Türkiye

Yer: Bakü
Saat: 18:00
Hakem: Aleksandru Dyakonu
Kanal: NTV Spor (canlı)
Millilerin antrenman programı;

10.10.2010 15.30 FK Baku Kulübü Tesisleri (Medyaya 15 dak. açık)
11.10.2010 19.00 Tevfik Behramov Stadyumu (Medyaya 15 dak. açık)

Milli takım kadrosu;

Kaleciler: Volkan Demirel (Fenerbahçe), Hakan Arıkan, Cenk Gönen (Beşiktaş), Onur Recep Kıvrak (Trabzonspor).
Defans Oyuncuları: Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Sabri Sarıoğlu, Servet Çetin, Hakan Kadir Balta (Galatasaray), Ömer Erdoğan (Bursaspor), İbrahim Toraman, İsmail Köybaşı (Beşiktaş), Ceyhun Gülselam (Trabzonspor).
Orta Saha Oyuncuları: Hamit Altıntop (Bayern München), Necip Uysal (Beşiktaş), Özer Hurmacı, Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Selçuk İnan (Trabzonspor).
Hücum Oyuncuları: Tuncay Şanlı (Stoke City), Halil Altıntop (Eintracht Frankfurt), Semih Şentürk (Fenerbahçe), Mevlüt Erdinç (PSG), Nihat Kahveci (Beşiktaş), Sercan Yıldırım (Bursaspor).

HIDDINK 2014'DE BIRAKIYOR

Gus Hiddink Türkiye ile 2014 Dünya Kupası'nı hedefliyor ve daha sonrada kariyerine son noktayı koyacağını söylüyor. “TFF Başkanı Mahmut Özgener, A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink ile ilgili olarak, ‘Hiddink, antrenörlük kariyerim Türkiye’de sona erecek, bundan sonra antrenörlük yapmayacağım. Hedefim 2014 yılındaki Dünya Kupası’na Türk Milli Takımı’nın başında gitmek’ dedi.” açıklamasından sonra gözler Hiddink'e çevrildi ve şimdi Azerbaycan maçıyla Türkiye yoluna devam edecek.