Sınır Ötesi Operasyon Tezkeresi Bugün Meclis Genel Kurulu'nda Görüşülecek

Hükümete verilen sınır ötesi operasyon yetkisinin bir yıl uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, bugün gizli oturumda görüşülecek.

TBMM Genel Kurulu'nda bugün sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkere ele alınacak. Tezkere görüşmeleri sırasında hükümet, terör konusunda milletvekillerini de bilgilendirecek. Gizli oturumda gerçekleştirilecek tezkere görüşmelerinde hükümet adına İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti adına Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, CHP adına İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, MHP adına Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı ve BDP adına Grup
Başkanvekili Ayla Akat Ata konuşacak. Tezkere, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yönelik terör tehdidi ve saldırılarının bertaraf edilmesi amacıyla sınır ötesi harekat düzenlemesi konusunda hükümete verilen yetkinin 17 Ekim'den itibaren bir yıl daha uzatılmasını öngörüyor. Tezkerenin kabul edilmesi halinde hükümete verilen yetki 4. kez uzatılmış olacak.