Moskova eski Belediye Başkanı Lujkov'un heykeltraşçısı Medvedev ve Putin'in heykelini yapmak istiyor

Moskova eski Belediye Başkanı Yuri Lujkov döneminde belediyenin heykeltıraşı olan Zurab Tsereteli, Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ve Başbakan Vladimi

Moskova eski Belediye Başkanı Yuri Lujkov döneminde belediyenin heykeltıraşı olan Zurab Tsereteli, Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ve Başbakan Vladimir Putin'in heykellerini yapmak istediğini söyledi.

Basın açıklamasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tsereteli, Putin ile Medvedev'in heykellerini yapabileceğini ifade etti. Tsereteli, "Böyle ihtimali göz önünde bulunduruyorum. Önce bir imaj hazırlamalıyım. Her ikisi bunun için çok uygun" şeklinde konuştu.

76 yaşında Gürcistan doğumlu Tsereteli'nin Moskova ve St. Petersburg'ta birçok çalışması yer alıyor. Tsereteli 2004 yılında ilk defa Putin'in heykelini yapmıştı. Heykeltıraş o zaman Devlet Başkanı görevinde olan Putin'i judo elbiseli şekilde heykelini yapmıştı. Tsereteli ayrıca Lujkov'un elinde süpürge ile sokak temizlikçi heykelini ve üzerine şort, elinde tenis roketi, ayağının altında futbol topu sportmen şeklinde heykelini de yapmıştı.

Tsereteli Rusya'nın ünlü heykel traşçılarından biri. Ancak halk arasında Tsereteli Lujkov'a yakınlığı yüzünden bir çok öncelik tanındığı ve heykellerinin şehrin bir çok yerinde yer alarak görüntüsünü bozduğu gerekçesiyle sıkça eleştiriliyor.

Lujkov'un görevinden alınmasının ardından bir gün sonra, Tsereteli'nin en tanınan 98 metrelik Deli Petro heykelin kaldırılması tartışmalar yol açmıştı.