CHP Antalya İl Başkanı Ülken: Bakan Günay istifa etsin

CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken, 47. Altın Portakal Film Festivali'ne katılan ancak eleştiriler karşısında ülkesine dönen Sırp yönetmen Emir Kusturi

CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken, 47. Altın Portakal Film Festivali'ne katılan ancak eleştiriler karşısında ülkesine dönen Sırp yönetmen Emir Kusturica'ya sahip çıktı. Kusturica'ya yönelik eleştirilerin bir 'linç kampanyasına' dönüştürüldüğünü ileri süren Özer Ülken, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı istifaya davet etti.

Özer Ülken, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Ülken, Emir Kusturica tartışmalarıyla CHP ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın yıpratılmaya çalışıldığını savundu. Bakan Ertuğrul Günay'ın festivale katılmayacağını açıklamasının bardağı taşıran son damla olduğunu ifade eden Ülken, "Bir meclis üyesi de Altın Portakal'ın açılış töreninde protesto girişiminde bulunarak bu provokasyona adeta alet olmuştur. Kültür Bakanı'nın böylesine büyük bir kültür organizasyonu içinde bir protesto yapması bazı çevrelere cesaret vermiş ve kışkırtıcılık daha da ileri götürülmüştür. Hatta bazı çevreler işi, Büyükşehir Belediyesi'nin önüne siyah çelenk koymaya kadar vardırmıştır." diye konuştu. Ertuğrul Günay'ı, Türk misafirperverliğine uygun davranmayarak büyük bir leke sürdüğünü iddia eden Ülken, "Kültür ve Turizm Bakanı'nı, Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü olarak istifaya davet ediyoruz." dedi.

"BU FESTİVAL SANATLA ANILMALIYDI"

Kusturica tartışmalarından festivale katılan sanatçıların da rahatsız olduğunu ileri süren Ülken şunları söyledi: "Festivale katılan sanatçımız ve Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği Başkanı Rutkay Aziz'in de belirttiği gibi Kusturica'ya yönelik büyük bir linç girişiminde bulunulmuştur. 47 yıllık festivali böyle bir olayla dünya gündemine taşımak en hafif deyimiyle büyük bir vefasızlık ve aymazlıktır. Bütün bu protestolar ve linç girişimleri karşısında Kusturica şehrimizde çok sayıda korumayla dolaşmak zorunda kalmış ve etkinlikleri sağlıklı olarak takip edemediği için festivali terk etmiştir. Sanatçımız Melike Demirağ'ın da dediği gibi bu festival sinema filmleri, belgeselleri, şarkıları ve türküleriyle, kısaca sanatla anılmalıydı. Oysa bu yılki festivale siyasi kışkırtmalar ve linç girişimi damgasını vurmuştur."