Baba olmayı bekleyen gencin ölümüne neden olan sürücü 263 gün sonra yakalandı

Sakarya'da baba olmaya hazırlanan Nejdet Tekin (24)'e çarparak ölümüne neden olan otomobil sürücüsü, kazadan 263 gün sonra polisin titiz çalışması son

Sakarya'da baba olmaya hazırlanan Nejdet Tekin (24)'e çarparak ölümüne neden olan otomobil sürücüsü, kazadan 263 gün sonra polisin titiz çalışması sonucu yakalandı. Adliyeye çıkarılışı sırasında yüzünü gizleyen zanlı, vicdan azabı çektiğini söyledi.

Arifiye ilçesi Cumhuriyet Caddesi'nde 22 Ocak'ta iş çıkışında bisikletle evine dönerken plakası ve sürücüsü tespit edilemeyen bir otomobilin çarpması sonucu ölen Nejdet Tekin'in ölümüne neden olan sürücü H.P.(36) polisin uzun süren takibi sonucu gözaltına alındı. Kaza sonrası Tekin'in yanında bulunan, kendisi de hafif sıyrıklarla kurtulan arkadaşı ile yakındaki bir akaryakıt istasyonunda çalışan kişilerin ifadeleri ve kaza yapan araca ait cam parçalarından yola çıkan polis, 263 gün sonra faile ulaşmayı başardı.

Soruşturmayı yürüten Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kameralarınca marka ve modeli tespit edilen yeşil renkli otomobili bulmak için il genelindeki yüzlerce tamirciyi gezdi. Cinayet büro dedektifleri çalışma sonucunda otomobili ve sürücüyü tespit etti. Gözaltına alınan sürücü H.P. emniyetteki sorgusunda suçunu kabul etti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilen H.P. adliyeye girişinde yüzünü gizledi. Pişman olduğunu söyleyen H.P., "Vicdan azabı çekiyorum." dedi.

Öte yandan her gün evlat acısıyla yandıklarını belirten anne Hatice ile baba Adnan Tekin, çocuklarının ölümüne neden olan sürücünün bulunmasının acılarını az da olsa dindirdiğini söyledi. Torununu yetim bırakan sürücünün bulunmasında gayret gösteren polise teşekkür eden baba Tekin, "Acılarımız az da olsa hafifledi. Oğluma çarpan cani bulundu. Artık elini kolunu sallayıp gezemeyecek. Faili bulan polisimize teşekkür ediyorum." dedi.

Nejdet Tekin, 22 Ocak'ta iş çıkışında bisikletle evine dönerken plakası ve sürücüsü tespit edilemeyen bir otomobilin çarpıp kaçması sonucu ağır yaralanmış, 28 Ocak'ta tedavi gördüğü Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Tekin'in ölümünden 18 gün sonra bir oğlu dünyaya gelmişti.