Antalya, BM'nin Afete Dirençli Kentler Kampanyası'na katılacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya'nın Birleşmiş Milletler'in Afete Dirençli Kentler Kampanyası'na katılmaya aday olduğunu a

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya'nın Birleşmiş Milletler'in Afete Dirençli Kentler Kampanyası'na katılmaya aday olduğunu açıkladı.

Mustafa Akaydın, 13 Ekim Dünya Afetler Günü dolayısıyla yazılı açıklama yayınladı. Akaydın, Büyükşehir Belediyesi olarak BM Afete Dirençli Kentler Kampanyası'na katılmak için çalışma başlattıklarını söyledi. BM öncülüğünde geliştirilen yeni afet politikasının olası tehlikelerin önceden tahmin edilerek gerekli önlemlerin alınmasını teşvik ettiğini belirten Akaydın, "Risk azaltma hedeflerini ön plana getiren bu özel günde, uluslararası yeni politika kapsamında düzenlenen 'Dirençli Kentler Kampanyası 2010-2011' çalışmalarına Antalya'nın katılmasında, Antalyalılar açısından büyük yarar gördüğümü dile getirmeyi zorunlu bir görev biliyorum. 'Dirençli Kentler Kampanyası' ile şehir yönetimleri bağımsız uluslararası aktörler olarak tanımlanmakta, kentli kuruluşlar ve toplumun birlikte aldıkları önlemler değerlendirilmekte, dünya şehirleri arasında bu yöndeki deneyimlerin paylaşılması ve başarılı örneklerin tanıtılması öngörülmektedir. Antalya'nın bu alanda dünya öncüleri arasına girmesi, bilinen uluslararası tanınmışlığımızın güvenlik profilimiz açısından da güçlü bir kimlik kazanması anlamındadır." değerlendirmesinde bulundu.

Antalya'nın doğal tehlikelerden açısından 'masun' bir şehir olmadığını vurgulayan Akaydın açıklamasında, "Deprem, heyelan gibi zeminden gelen tehlikeler yanında, küresel ısınmanın getirdiği aşırı yağışlar ve su baskınları, fırtına ve hortumlar, yine aynı etkenden ötürü aşırı sıcak ve kurak dönemler ve orman yangınları sık yaşadığımız dönemsel ya da ani olaylardır. Bunların olumsuz etkilerini en aza indirmek elimizdedir. Yanlış kararlar, ihmaller, kazalar gibi insan eliyle meydana gelen kayıpları önceden tespit etmek ve gereken iyileştirmeleri yerine getirmek, yönetimlerin görevleri olduğu kadar, toplumun her kesiminin de duyarlı olmasını ve katılımını gerektiren konulardır." dedi.