Alanya, kardeş şehir Gladbeck gelen misafirlerini ağırlıyor

Alanya'nın kardeş şehri Gladbeck'ten gelen bir grup Alman, hem tatil yapıyor hem Alanya'yı tanıtıyor.

İçlerinde, Gladbeck Eski Belediye Başkan

Alanya'nın kardeş şehri Gladbeck'ten gelen bir grup Alman, hem tatil yapıyor hem Alanya'yı tanıtıyor.

İçlerinde, Gladbeck Eski Belediye Başkanı ve Eyalet Milletvekili Wolfgang Röken, Eski Belediye Başkan Yardımcısı Ursula Ansorge, Eski ve yeni belediye meclis üyelerinin bulunduğu 24 kişilik grup iki hafta Alanya'da kalacak. Belediye Meclis Üyesi Krista Bauer Başkanlığı'nda oluşturulan grup, her yıl Alanya'ya tatile geliyor ve döndüklerinde Almanya'da Alanya'yı tanıtıyor. Kendilerini gönüllü tanıtım elçisi olarak adlandıran grup üyelerine her yıl yenileri ekleniyor.

Alanya'nın en eski kardeş şehri olan Gladbeck heyeti, bugün Belediye Başkanı Hasan Sipaihoğlu'nu ziyaret etti. Gruba hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sipahioğlu, şöyle konuştu: "Ümit ederim Alanya'da sizleri memnun edecek hizmetleri bulmuşsunuzdur. Bizim kardeş şehir yolculuğumuz Gladbeck'le başladı; şimdi 13. kardeş şehrimiz İspanya'nın Almunecar şehri olacak."

2010 Essen Kültür Başkenti etkinlikleriyle ilgili de bilgi veren Başkan Sipahioğlu, orada iki şehirle yapılan kültürel etkinliklere Alanya'nın da ev sahipliği yapacağını söyledi. Alanya Kalesi ve Tersanenin UNESCO Dünya Kültür Mirası adaylığının 2011'de kesinleşeceğine de dikkat çeken Başkan Sipahioğlu, "Gladbeck'li gruba sizler artık misafir değil ev sahibisiniz." dedi.

Gladbeck'in eski belediye başkanı ve Eyalet Milletvekili Wolfang Röken de yaptığı konuşmasında, "Gladbeck sizin ilk kardeş şehriniz, Alanya'da bizim son kardeş şehrimiz, Alanya'nın üzerine yeni kardeş şehir edinmedik. Alanya bizim için özel. Alanya'nın kardeş şehirleri ve kendi kardeşlerimiz arasında bir bağ kurduk. Sizi kutluyorum. Alanya'yı sadece turizm şehri olarak değil, 2011'de UNESCO adaylığı kesinleşince Dünya Kültür Mirası Şehri olarak da görmek bizleri mutlu edecektir." diye konuştu.