Yaşlılar Huzurevlerine Yoğun İlgi Gösteriyor

'1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nde yaşlıların problemleri masaya yatırıldı

'1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nde yaşlıların problemleri masaya yatırıldı. Yaşlıların ihtiyaçlarını karşılamada zorlandıkları için huzurevlerine ve yaşlı bakım evlerine yoğun ilgi gösterdiğini belirten yetkililer, ailelerin yaşlılara karşı daha anlayışlı olması gerektiğini belirttiler.
Türkiye'de yaşlı sayısının sürekli arttığını kaydeden yetkililer, Hiç evlenmemiş, boşanmış ya da eşi ölmüş yaklaşık 1 milyonu aşkın yaşlının bakım, gözetim ve korunma gereksinimi içinde olduğunu söylediler. Günlük yaşam alışkanlıklarındaki hızlı değişimin yaşlıların bakımını daha da önemli hale getirdiğini ifade eden yetkililer, "Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin geri kalanını iyi geçirmesi en doğal hakkıdır. Artık çocuklarıyla ya da yakınlarıyla bir arada yaşama imkanı bulunmayanlar için oluşturulan huzurevleri ve yaşlı bakım evlerinde kalanların sayısı gün geçtikçe artıyor" dediler.
Kendilerini evlerinde hissetmek ve özellikle de yalnızlık duygusu ile başbaşa kalmamak adına bakımevlerine ve huzur evlerine yönelen yaşlıların böylece yoksulluk riskinden de uzaklaştığını dile getiren yetkililer, "Bu konuda yapılan araştırmalara göre, ülke nüfusunun yüzde 7'sini oluşturan yaşlıların yüzde 95'ten fazlası yoksul, yüzde 30'unun sosyal güvenliği yok, 80 yaşındakilerin yarıdan fazlası engelli. Bu nedenle huzurevleri ve bakımevleri yaşlılar için sığınılacak bir yer anlamına geliyor" diye konuştu.