Yanlışlıkla Gözaltına Alınan Yazıcı'yı Bir Kelime Yaktı

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın isim benzerliği yüzünden yanlışlıkla gözaltına alınmasının yankıları sürüyor

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın isim benzerliği yüzünden yanlışlıkla gözaltına alınmasının yankıları sürüyor. Başkan Yazıcı ve asıl şüpheliye ait şirketlerin isimleri arasındaki farkın tek bir kelimeden ibaret olduğu öğrenilirken, emniyetten yapılan açıklamada, "Hak ve özgürlükleri etkilenen kişi ve kuruluşlara karşı üzüntülüyüz" denildi.
Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, "Uludağ Üniversitesi'ndeki ihalelere fesat karıştırdığı" iddiasıyla bugün gözaltına alındı ancak daha sonra isim karışıklığı olduğu ortaya çıkınca serbest bırakıldı. Jandarmanın 2004 yılından beri yürüttüğü soruşturma kapsamında İbrahim Yazıcı adlı işadamı hakkında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (BTSO) bilgi istendiği, odanın isim ve şirketleri aynı olan Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın bilgilerini verdiği öne sürüldü.
Kulüp Başkanı 1948 doğumlu Mehmet ve Münevver oğlu İbrahim Yazıcı'nın, "Yazıcı İnşaat Ticaret Anonim Şirketi" adlı bir firmasının olduğu, asıl şüpheli 1963 Üsküdar doğumlu Zübeyir ve Mevzika oğlu İbrahim Yazıcı'nın şirketinin isminin ise "Yazıcı İnşaat Taahhüt Anonim Şirketi" olduğu bildirildi. Firmaların arasında sadece "taahhüt" kelimesinin farklı olduğu görülürken, isim benzerliği yeşil beyazlı kulübün başkanı İbrahim Yazıcı'nın mağduriyetine sebep oldu.

EMNİYET ÖZÜR DİLEDİ
Öte yandan İbrahim Yazıcı'nın yanlışlıkla gözaltına alınmasıyla ilgili Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, İbrahim Yazıcı ve ortaklarına ait şirket ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma dosyasının 16 Eylül 2010 tarihinde KOM Şube Müdürlüğü'ne intikal ettiği, 1 Ekim 2010 günü yapılan çalışmalar kapsamında Yazıcı'nın emniyete ifade vermek için çağrıldığı belirtildi. Söz konusu incelemeye yapılan itirazlar sonucunda, soruşturmada bahsi geçen kişinin Bursaspor Başkanı
İbrahim Yazıcı ile herhangi bir ilgisinin bulunmadığı, yanlışlığın, 2006 yılında yapılan resmi yazışmalar ve incelemedeki hatadan kaynaklandığı ifade edildi.
Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ile ilgili yapılan kolluk işlemlerinin sonlandırıldığı belirten açıklamada, "Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan işlemler, kendilerine intikal eden dosyaların içeriğine göre gerçekleştirilmiştir. Hak ve özgürlükleri etkilenen kişi ve kuruluşlara karşı üzüntülüyüz" denildi.