Tavşanlı'da Başbakan'a 'Teşekkür Edilmeyen' Referandum Yemeği...

AK Parti Tavşanlı Teşkilatı tarafından referandumda yüzde 79

Tavşanlı'da Başbakan'a 'Teşekkür Edilmeyen' Referandum Yemeği...
AK Parti Tavşanlı Teşkilatı tarafından referandumda yüzde 79.1 evet sonucu çıkan Tavşanlı-da teşekkür yemeği düzenlendi. AK Parti Tavşanlı İlçe Başkanı Nejat Tülek, "Öncelikle ilk teşekkürüm Milletvekilimiz Hüsnü Ordu'ya diyerek başladığı konuşmasında, düzenlenen bu yemeğin Milletvekili Hüsnü Ordu tarafından finanse edildiğini söyledi.
12 Eylül referandumunda ülke için önemli bir hizmet yürüttüklerini dile getiren İlçe Başkanı Tülek, "12 Eylül referandumu ülkemizde bir takım şeylerin değişmesi adına önemli bir adımdı. Daha demokratik ve şeffaf bir Türkiye için bu referandumda Tavşanlı olarak yüzde 80'e varan bir oy oranı ile başarı kazandık" dedi.
Tavşanlı'da 75 bin 537 seçmenin bulunduğunu ve bu rakamın Kütahya'nın merkez ilçeden sonraki en büyük seçmen sayısı olduğuna işaret eden Tülek, "67 bin 774 geçerli oyumuz var. Bu geçerli oyların 67764 geçerli oyumuz var. 53 bin 600 evet, 14 bin 164 hayır çıkmış. Bunun karşılığı da yüzde 79,1 evettir. Şehir merkezindeki yüzdemiz yüzde 78,43 köyler bazında oranımız yüzde 85,18, beldelerin ortalaması yüzde 74,70'tir" ifadelerini kullandı.
Tülek'in referandum sonucuna göre yüzdeliği fazla olan çoğunluğu nüfusu az olan köyleri başarılarından dolayı sahneye davet edip plaket vermesi, nüfusu fazla olan ve plaketlerini çıkışta alan birçok köy muhtarının tepkisine neden oldu.
Referandum sonucuna göre 86 köyün 83'ünde evetlerin fazla, 3 köyde de hayırların fazla olduğunu belirten Tülek, bu 83 köyün ilk 18'inin yüzde 95 ve üzeri oy veren köyler olduğuna vurgu yaptı. Tülek, "Bu anlamda bütün köylerimize ayriyeten teşekkür ediyorum. Bütün köylerimize teşekkür belgesi hazırlattık. Ancak burada ilk 12 köyümüze takdim edeceğiz" dedi.
"Burada, İlçe Teşkilatımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, mahalle temsilcilerimiz, köy temsilcilerimiz, sandık kurullarımız, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri arkadaşlarımız var" diyen Nejat Tülek, "Burada bulunan herkes bu sonucun çıkmasında gayret etmiştir. Hepinizi tebrik ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Biz partimizin gönüllü askerleriyiz. Bizler başarının sonucunda beklentisi olmayan insanlarız" diye konuştu.
Ordu: "Yemeğin siyasi bir anlamı yok"
AK Parti Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu ise düzenlenen bu yemeğin referandumda destek verenlere teşekkür anlamı taşıdığını söyleyerek, referandum sürecinin siyasi bir süreç olmadığını savundu.
"Özellikle altını çizmek istediğim şey var. Referandum süreci içinde bir teşkilat mensubu gibi arazide bizatihi çalışan dostlar arkadaşımız var" diyen Milletvekili Hüsnü Ordu, "Herkes ne söylediğimi gayet net anlıyor. Bunların dışında bugün davete herkesi çağıramadığımız ama Tavşanlı'da bu referandum süreci boyunca gönlüyle, duygularıyla bu işe destek veren 53 bin insan var. Ben buradan hepiniz adına bütün ilçemize teşekkür etmek istiyorum. Bizler belki sahada çalışan insanlar olarak gözüktük ama esas o işin mimarları belki şu an aramızda değil. Ben onlara da huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.
Milletvekili Ordu, Ekrem Erdem'den geldiğini söylediği plaketi Nejat Tülek'e takdim etti.