Pakistan'da NATO tankerleri ateşe verildi

Pakistan'da NATO'ya ait yakıt tankerlerinin bir grup silahlı kişi tarafında ateşe verildiği bildirildi. Pakistan makamları olayın 'aşırı grup' tarafın

Pakistan'da NATO'ya ait yakıt tankerlerinin bir grup silahlı kişi tarafında ateşe verildiği bildirildi. Pakistan makamları olayın 'aşırı grup' tarafında yapıldığını belirtirken, can kaybının olmadığı vurgulandı.

Pakistan'ın kuzeyindeki Shikarpur kenti yerel yetkilisi NATO tankerlerine saldırının 'aşırı grup' tarafından yapıldığını ifade etti. Küçük silahlar taşıyan 12 kişilik grubun önce havaya ateş açtığı ve şoförleri korkutarak kaçırttığı olayda 27 tankerin ateşe verildiği kaydedildi. Shikarpur polis şefi Abdul Hameed Khoso, "Tankerlerin bir kısmı tamamen kullanılmaz hale geldi. Ama olay sonucu can kaybı yok." dedi. Tankerlerin Afganistan'a gitmeden önce dolum tesisinde beklediği bildirildi.

Pakistan, dün Khyber aşiret bölgesindeki Torkham sınır kapısında Afganistan'daki yabancı askerler için destek malzeme taşıyan kamyon ve yakıt tankerlerinin geçişini durdurmuştu. Tankerlerin sınırda bekletilmesi NATO helikopterlerinin Pakistan'a sınır ötesi saldırılar düzenlemesine tepki olarak yapılmıştı. Saldırılarda Pakistan sınır kuvvetleri askerleri ölürken, İslamabad yönetimi de NATO'nun hayati destek yolunu kapatmıştı.