Meclis yeni yasama yılına başladı

TBMM'nin, 23. Dönem 5. Yasama Yılına başlaması dolayısıyla Meclis bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

TBMM'nin, 23. Dönem 5. Yasama Yılına başlaması dolayısıyla Meclis bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, anıta çelenk koydu.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ile Cemil Çiçek, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, grup başkanvekilleri, milletvekilleri yanısıra Meclis bürokratları katıldı.

TBMM Genel Kurulu, 23 Temmuz'da verdiği aradan 69 gün sonra saat 15.00'de özel gündemle toplandı.

TBMM Başkanı Şahin, sunuş konuşmasını yaptı. Şahin'in sunuşunun ardından, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de yasama yılının açılış konuşmasını yaptı.

Gül burada yaptığı konuşmada, "Modern demokrasiler, aynı zamanda çoğunluğun iktidarının temel hak ve hürriyetleri korumak amacıyla sınırlandırıldığı, daha da önemlisi, iktidar kavramının da bu bilinçle tanımlandığı anayasal demokrasilerdir. Tarihimiz göstermiştir ki, bunu bir an olsun unutanlar, milletin tecessüm etmiş iradesine zıt şeyler yapmaya kalkanlar, Türk halkının güvenini kaybetmişlerdir. Aslolan, milletin tüm birlik nişanelerinin ve farklılıklarının, varlığının ve birliğinin korunması, dile gelmesi ve temsil edilmesidir. İktidar ve muhalefet bu çerçevede anlam taşımaktadır" dedi.

kşam, TBMM Başkanı Şahin'in evsahipliğinde resepsiyon verilecek.