Kartal Demirağ, cezaevinde kitap yazıyor

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a yönelik suikastın faili Kartal Demirağ'ın avukatı Neslihan Vona, müvekkili hakkındaki iddialara ilişkin bir basın topla

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a yönelik suikastın faili Kartal Demirağ'ın avukatı Neslihan Vona, müvekkili hakkındaki iddialara ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Vona, Demirağ'ın anılarını konu alan bir kitap yazdığını, hakkındaki tüm iddialarla ilgili cevapların bu kitapta olduğunu iddia etti.

Kartal Demirağ'ın şu anda İzmir Kırıklar F Tipi Cezaevi'nde olduğunu söyleyen avukat Vona, Demirağ'ın kitabının 1967'den beri yazdığı günlüklerden oluştuğunu dile getirdi.

Demirağ'ın hücrede tek başına kaldığı için psikolojisinde bozulmalar olduğunu dile getiren Vona, "Her gün bir gazete okuyor. Gündemi iyi takip ediyor. 100 lira gibi bir parayla geçiniyor, kitabını alıyor, gazete okuyor. Geçmiş olayları çok iyi açıklıyor. Sağlık problemi sadece midesinde var." dedi.

Müvekkilinin kitaptan maddi bir beklentisi olduğunu dile getiren Vona, bu konu ile başkalarının ilgilendiğini söyledi.

Devletin görevlendirilmesiyle davaya girdiğini anlatan Vona, daha önceki avukatların Demirağ'dan aldığı mektupları tehdit sanıp görevi bıraktıklarını, bu mektupların kendisini etkilemediğini kaydetti. Vona, müvekkilinin Merkez Bankası'nda üst düzey bir yetkiliyi tehdit etmekten yeniden içeri girdiğini de açıkladı.

Ömer Karatan ile Mert İlter Vona ise Demirağ'ın kitabı hakkında bilgi verdi.