İl Müfütsü Şaban İşlek, Cuma Sohbetinde Veda Etti

Arnavutluk'a Dini Hizmetler Müşaviri olarak atanan Kayseri İl Müftüsü Şaban İşlek, Cuma sohbetinde Kayseri halkına veda etti.

Tokat'tan İl Müftüsü olarak geldiği Kayseri'de 4 yıl görev yaptıktan sonra Arnavutluk' Din Hizmetleri Müşaviri olarak atanan İl Müftüsü Şaban İşlek, Cuma sohbetinde yaptığı konuşmasında, "Diyanet İşleri Bakanlığı'nın düzenlediği sınava katılarak Arnavutluk'a Din Hizmetleri Müşaviri olarak atandım. 08 Ekim 2010 tarihinde yurt dışına hareket edeceğim. Kayseri'de bulunduğum süre içerisinde Din Hizmetleri sunarken, beraber çalışmaktan onur duyduğum, başta Sayın Vali Mevlüt Bilici olmak üzere, komutanlarımıza, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kaymakamlarımıza, üniversite mensuplarına, sanayici ve iş adamlarına, sivil toplum kuruluşlarına, mesai arkadaşlarıma ve basın mensuplarına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Hizmet süreci içerisinde kendince bir şeyler yapmaya çalıştığını ifade eden İşlek, "Develi, Sarız ve Özvatan' müftülük binaları kazandırılmıştır. Ayrıca temeli atılıp 10 yıldır bekleyen Bosna Hersek'in Gorajde kentindeki camiyi, Kayserili hayırsever vatandaşlarımızın ve iş adamlarımızın katkılarıyla Gorajde Kayseri Camii ismi verilerek 2 yıl gibi kısa bir zaman diliminde 850 bin Avro harcanarak hizmete açılmıştır. Hacılar İlçe Müftülük Binası Boydak Holding tarafından kısa bir sürede hizmete geçirilmiştir. Bu hizmetlerin yürütülmesinde maddi ve manevi desteğini esirgemeyen hayırseverlerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Görev yaptığı sürece başarıyı yakalayabilmesinin Cenabı Allah'ın lütfü olduğunu söyleyen İşlek, "Her birimden gerek il müftülüğü, gerek ilçe müftülükteki çalışma arkadaşlarımın desteği ve uyumlu bir çalıma ortamının yakalanmasıyla başarıya ulaşılmıştır. Maddi ve manevi desteğini esirgemeyen herkese Allah'a ısmarladık diyor, en kalbi selam ve saygılarımla veda ediyorum" şeklinde konuştu.