Hatay Valisi Lekesiz: Kadının istihdamı ülkemiz için çok önemli

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Türkiye'nin her geçen gün iyiye gittiğini ancak yetişmiş insan gücünün yetersizliğinden kaynaklı sıkıntıların

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Türkiye'nin her geçen gün iyiye gittiğini ancak yetişmiş insan gücünün yetersizliğinden kaynaklı sıkıntıların bir türlü giderilemediğini söyledi.

Antakya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin "Kadın Eliyle Mozaik Tasarımı" projesinin açılış kokteyline katılan Vali Lekesiz, geçtiğimiz günlerde Japonya'da katıldığı Jata Fuarı'ndaki izlenimlerini aktardı.

Lekesiz, "Bizim varlarımız ve yoklarımızla Japonya'nın varları ve yoklarını ortaya koyalım. Ormanlarımız, denizlerimiz, tarihimiz, kültürel mirasımız, güneşimiz, yer altı zenginliklerimiz var. Bu değerlerimizden bazıları Japonya'da yok. Ama orada çok iyi yetişmiş 'insan gücü var." dedi.

Bu durumun karamsarlığa neden olmamasını gerektiğini de ifade eden Lekesiz, "Tam tersine toplumsal moral ve toplumsal motivasyonun yüksek olmasının, toplumun daha güzel bir geleceği için ne kadar önemli olduğunu biliyorum ve bunu her vesileyle uygulamaya çalışıyorum." diye konuştu.

Lekesiz, Kadın Eliyle Mozaik Tasarımı Projesi'ni, kadınları daha da üretken hale getirmek, kadınların yönetime aktif bir şekilde katılmalarını sağlamak için kendi ölçeğinde hazırlanmış bir proje olduğu için önemsediğini sözlerine ekledi.