Elazığ Şeker Fabrikası'nda pancar alımları 43 gün sürecek

Elazığ Şeker Fabrikası 2010 yılı pancar alımlarını düzenlediği törenle başlattı.

Yurtbaşı beldesinde bulunan Şeker Fabrikası'nda gerçekleştirile

Elazığ Şeker Fabrikası 2010 yılı pancar alımlarını düzenlediği törenle başlattı.

Yurtbaşı beldesinde bulunan Şeker Fabrikası'nda gerçekleştirilen törene Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ali Şekerdağ, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çiftçiler katıldı. Törende dereceye giren pancar üreticilerine ödülleri de verildi.

Alım öncesi konuşan fabrika Müdürü Öner Öztürk, şeker pancarının Türkiye'nin sosyal ve ekonomik yaşantısında çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Pancarın birçok alanda kullanıldığını ifade eden Öztürk, ''Pancar gerek üretim, gerek taşıma ve gerekse makine olmak üzere birçok sanayinin gelişmesine öncülük etmekte ve gübre ve ilaç sanayinin gelişmesine katkıda bulunmakta ve hayvan yemi olarak da hayvancılığa destek olmaktadır. Önemli bir istihdam yaratmaktadır. Fabrikamız için bu yıl 68 köyde bin 877 çiftçi tarafından 195 bin dekarlık alanda pancar ekimi yapılmıştır. Beklenen üretim 80 bin ton civarındadır. Pancar alımlarımız 43 gün devam edecektir. Bütün bu işlemler neticesinde yaklaşık 10 bin ton şeker üretilecek ve üreticilere de 9 milyon TL ödeme yapılacaktır.'' şeklinde konuştu.

Şeker İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı Hacı Yılmaz ise şeker fabrikalarının özelleştirilmesine dair karara itirazları neticesinde Danıştay'ın kararla ilgili yürütmeyi durdurma ve iptal kararı verdiğini hatırlattı.