Düzce Tso Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, (TSO) Eylül ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Nusret Özsoy başkanlığında yapıldı.

TSO Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıya TSO Başkanı Metin Büyük, meslek grubu komite başkanları ve Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Yaman ile bazı üyeler katıldı. Toplantıda gelen talepler, oda faaliyetleri görüşüldü.
MUHTARLARDAN YER TALEBİ
Düzce TSO'nun kiracısı olan Düzce Muhtarlar Derneği bulundukları yeri almak için meclis toplantısında talepte bulundular. Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Yaman, "Bilindiği gibi Muhtarlar Derneği olarak TSO'nun kiracısıyız. Bulunduğumuz yeri olursa hibe olarak, olmazsa cüzi bir miktar karşılığında talep ediyoruz. Muhtarlar olarak bir yerimiz olsun istiyoruz. Şunun da göz önünde bulundurulması talep ediyoruz. Üye aidatları kıt kanaat.Bununda göz önünde bulundurulmasını istiyoruz. Burasının mülkiyetini alırsak bize bir nefes olacak, hayırlı olacak" dedi.
TSO Başkanı Metin Büyük, ise bu yerlerin zaten satışını yapacaklarını belirterek "TSO olarak bu yerleri satacağız. Hibe olması söz konusu olmaz ama 10 lira olan bir yeri kamu hizmetinde bulunan muhtarlarımıza 7-8 liraya verebiliriz. Şu anda bu yerin fiyatı noktasında herhangi bir bilgimizde yok. Ekspertizimiz var. Bu yerin satış fiyatı noktasında bir çalışma yapsınlar ben muhtarlara verilmesinden yanayım. Fakat tabi ki kararı meclis verecektir" şeklinde konuştu.
Meclis Başkanı Nusret Özsoy'da talep edilen yer ile ilgili olarak "Muhtarlarımızın ne kadar zor şartlar altında görev yaptığını ve ne kadar çileli bir iş olduğunu biliyorum. Gönlümüz burayı muhtarların olmasından yanadır" ifadelerini kullandı.
Meclis üyeleri de yaptıkları konuşmalarda belirlenecek bir fiyat üzerinden satılmasına sıcak baktı.
"SANACİMİZ VE İŞ ADAMLARIMIZIN HİZMETİNDEYİZ"
Meclis toplantısında oda çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Büyük, ilk olarak kendisinin ve meclis üyelerinin bir çok alanda görev aldıklarını söyledi. Büyük, "Bütün mesaimizi iş adamlarımızın ve sanayicilerimizin hizmetine harcıyoruz. Bütün herkese de adil bir yaklaşım sergiliyoruz. Herkese de kapımız açık. 6 yıldan bu yana olduğu gibi doğru bildiğimiz işleri yapacağız" dedi.