Dıgıtal Fılm Academy İle Altın Portakal İşbirliği Sürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen "47

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen "47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali"nde Digital Film Academy (DFA) ile Altın Portakal işbirliği sürüyor.
Merkezi New York'ta olan ve İstanbul'da da şubesi bulunan ABD'nin en iyi sinema okulu Digital Film Academy, kısa film alanında sunduğu eğitim ödülüyle Altın Portakal Film Festivali'ne geçen yıl olduğu gibi bu yıl da destek veriyor. Dünyanın her yerinde gençler başta olmak üzere kısa film yapımcılarını ve sinemacıları destekleyen DFA, ikinci kez Antalya Altın Portakal Film Festivali sponsorları arasındaki yerini aldı.

KISA FİLME DESTEK DEVAM EDECEK
Kendine özgü yapısına dikkat çekerek kısa filmin, özellikle Türkiye gibi ülkelerde sinemaya doğru atılan önemli bir adım olduğunu vurgulayan DFA Türkiye Temsilcisi Bülent Doruker, Türkiye'de kısa film sektörünün canlandırılması gerektiğini belirtti. Altın Portakal'da kısa film dalında jürinin belirlediği iki filmin yapımcısına 10 bin TL tutarında eğitim bursu vereceklerini ifade eden Bülent Doruker, İran'da yılda 2 bin kısa film çekildiğini hatırlatarak, Türkiye'de bu sayının 200'ü zor geçtiğini
belirtti. Her yıl yüzlerce öğrenci mezun eden DFA'nın kısa filmcilere hak ettiği özeni gösterdiğini anlatan Doruker, "Gençlerin yolu açılmadıkça hiçbir sektör gelişemez. Dünyaca tanınmış yönetmenler yetiştirmek zorundayız" dedi.
Mezunları uluslararası başarılara imza atan, sinema, senaryo, animasyon ve oyunculuk üzerine verdiği eğitimler ile dünya sinemasına olduğu gibi Türk sinemasına da desteğini sürdüren Digital Film Academy, geçen yıl Altın Portakal programı içinde Efe Conker'in 'Geri Dönüşüm Günlüğü', Mustafa Dok'un 'Köy' adlı kısa filmlerine ödül vermişti.