ÇUMED'li medikalciler tıp fuarına çıkarma yaptı

TÜYAP Adana Uluslar arası Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki fuara Çukurova Medikalciler Derneği üyesi 16 medikal firması katıldı. Fuarda, tıbbın her dalınd

TÜYAP Adana Uluslar arası Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki fuara Çukurova Medikalciler Derneği üyesi 16 medikal firması katıldı. Fuarda, tıbbın her dalında mekanik ya da elektro-medikal yöntemlerle teşhise yardımcı olan alet, gereç ve sistemler, hastane donanımı, hastane ekipmanlarının tanıtımı yapılacak. 3 Ekimde sona erecek fuar ücretsiz gezilebilecek. Fuara Çukurova Medikalcılar Derneği'nin yanı sıra, Adana Sağlık Turizmi Derneği, İl Sağlık Müdürlüğü, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi, Adana Tabip Odası, Adana Diş Hekimleri Odası ve Adana Eczacı Odası da destek veriyor.

Çukurova Tıp Fuarı'na Suriye, İran, Gürcistan, Rusya, Bulgaristan, Makedonya'dan 1000'in üzerin yabancı ziyaretçi de katılacak.

Vatandaşların da fuara ilgi göstermesini isteyen Çukurova Medikalciler Derneği Başkanı Nayim Yeldan, tıpta gelişen yeniliklerden haberdar olmaları gerektiğinin altını çizdi. Yeldan, "Fuarlar sektörde yapılan yeniliklerin öğrenilmesi için önemli bir araç. Doktorlarımızın, hastane yönetimlerimizin yanı sıra insan sağlığına hizmet eden tıpta yaşanan yeniliklerden vatandaşlar da haberdar olmalı. Yeni tedavi yöntemleri veya yeni cihazların varlığı bu tür fuarlarla biliniyor." şeklinde konuştu.